USA slår Mexico i Nations League-finale: "Det er stort for vores momentum"

USA har efterhånden sat sig godt og grundigt på den Nord- og Centralamerikanske Nations League med nu tre sejre i træk.Click Thompson/Getty Images via AFP
For tredje gang i træk vandt USA's fodboldlandshold natten til mandag dansk tid den Nord- og Centralamerikanske udgave af Nations League.

I finalen, der blev spillet på amerikansk jord i Arlington, Texas, blev det til en amerikansk sejr på 2-0 over Mexico på mål af de to Premier League-spillere Tyler Adams og Giovanni Reyna.

Den Nord- og Centralamerikanske udgave af Nations League har været afviklet tre gange, og dermed har USA altså vundet alle udgaver af turneringen.

I den første udgave i 2020 blev det ligeledes til en sejr over Mexico, mens Canada i 2023 blev besejret i finalen.

"Man bliver aldrig træt af at vinde titler for ens land. Jeg vil aldrig tage det for givet," siger Giovanni Reyna, der blev kåret til kampens spiller, ifølge nyhedsbureauet AFP.

"Det er stort for vores momentum. Vi har været sammen som gruppe længe. Vi ved, hvad det kræver at vinde de store kampe."

Bournemouths Tyler Adams åbnede i slutningen af første halvleg scoringen med et flot langskudsmål.

Efter 63 minutter øgede Nottingham Forests Giovanni Reyna føringen, da han kom først over en svag mexicansk clearing og sparkede bolden i netmaskerne.

I de sidste minutter blev kampen stoppet to gange af dommeren, da mexicanske fans kom med homofobiske tilråb fra tribunen.

Efter kampen kom Fodboldforbundet for Nord- og Centralamerika samt Caribien (CONCACAF) med en udmelding om episoden.

"CONCACAF fordømmer de diskriminerende tilråb i de sidste minutter af Nations League-finalen," skriver forbundet.

"Det er ekstrem skuffende, at dette stadig er et problem ved nogle kampe særligt med tanke på, at der om to år kommer en fantastisk mulighed for at udbrede sporten i vores område."

USA skal sammen med Mexico og Canada om to år afholde VM.