Officielt: Rooney er ny mand i spidsen for Birmingham

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Officielt: Rooney er ny mand i spidsen for Birmingham

Opdateret
Officielt: Rooney er ny mand i spidsen i Birmingham
Officielt: Rooney er ny mand i spidsen i BirminghamAFP
Den tidligere Manchester United-topscorer er blevet hyret som manager for Championship-klubben Birmingham, skriver klubben selv på deres hjemmeside onsdag eftermiddag.

Det drejer sig om en aftale på 3 1/2 år, og den engelske landsholdslegende fandt dermed hurtigt en ny stilling efter han stoppede i DC United i weekenden. Han begynder i sin nye stilling med øjeblikkelig effekt.

Rooney får hjælp af sin tidligere engelske landsholdskammerat Ashley Cole, der er nuværende assistenttræner for Englands U21-landshold, John O'Shea, der er assistenttræner for Irlands herrelandshold, samt Carl Robinson og Pete Shuttleworth, der begge assisterede Rooney i DC United.

Rooney ser med glæde frem til sin nye tjans.

"Jeg er meget glad for at blive en del af Birmingham City Football Club på et så spændende tidspunkt. Det er meget tydeligt, at de har en plan og jeg føler mig forpligtet til at realisere deres ambitioner for klubben. Vi er helt på linje med, hvad der forventes. Jeg har roligt opbygget min managerkarriere og placeret mig selv i udfordrende miljøer for at gøre mig klar til denne mulighed. Det er et projekt, der giver mig en følelse af formål i tilværelsen, og jeg kan ikke vente med at komme i gang.  Jeg har en klar idé om, hvordan holdet skal spille, og min trænerstab og jeg vil arbejde hårdt på at implementere den. Vi vil skabe en vinderkultur her med en identitet og stil, der vil få Blues-fansene op af sæderne," siger han til klubbens hjemmeside.

Garry Cook fra klubbens ledelse er ikke mindre begejstret.

"Vi er overbeviste om, at hans udnævnelse som manager, støttet af hans egen, håndplukkede trænerstab, vil kulminere i et ungt, angrebsivrigt hold, der vil begejstre vores fans. Tidspunktet for udnævnelsen (i landsholdspausen, red.) vil give Wayne mulighed for at evaluere spillerstaben og at arbejde sammen med Craig Gardner om truppens rekrutteringsbehov forud for januars og sommerens transfervinduer. Dette er et afgørende øjeblik for vores klub," siger han.

Rooneys managerkarriere
Rooneys managerkarriereFlashscore