United siger farvel til Europa med nyt CL-nederlag

United siger farvel til Europa med nyt CL-nederlagProfimedia
Manchester United er på meget skuffende vis helt ude af europæisk fodbold for denne sæson.

Tirsdag aften rundede storklubben en elendig Champions League-kampagne af med et nederlag på 0-1 hjemme mod Bayern München.

Dermed slutter United sidst i gruppen med fire point for seks kampe bag Bayern med 16 point og FC København og Galatasaray med henholdsvis otte og fem.

Inden sidste spillerunde i gruppe A var alle muligheder i spil for United.

Holdet behøvede en sejr over Bayern samt et uafgjort resultat mellem FC København og Galatasaray i Parken for at avancere i Champions League, og uden hjælp fra Parken kunne holdet med en sejr ryge i Europa League via tredjepladsen.

Men det endte i en maveplasker for United.

Bayern havde for længst sikret førstepladsen i gruppen, men stillede alligevel op i stærkeste formation på Old Trafford. Ikke mindst for at vaske weekendens blamage - nederlaget på 1-5 til Eintracht Frankfurt - af sig. Det lykkedes i en eller anden grad.

Kane i nærkamp med Garnacho
Kane i nærkamp med GarnachoProfimedia

Rasmus Højlund, der har scoret alle sine hidtidige United-mål i Champions League, startede inde, men havde det svært over for Bayerns forsvar.

United angreb med fin iver, men de store chancer udeblev. I den anden ende var Bayern mere farlig på omstillinger, og Leroy Sané fik halvlegens største mulighed, men fri foran mål fik han forkert retning på sin flugter.

United, der i denne tid mangler den skadede Christian Eriksen, gik til pause med en skuffelse, da Harry Maguire måtte lade sig udskifte med en skade. Men hjemmeholdet kom alligevel ud til anden halvleg med fornyet energi.

Bruno Fernandez kom på skudhold et par gange inden for de første minutter, men manglede den sidste præcision.

I stedet genvandt Bayern kontrollen over kampen, og med 20 minutter tilbage gav det tysk mål. Harry Kane serverede for Kingsley Coman, der overlistede André Onana i målet.

United-spillerne lod til at miste modet, og dermed endte det med Uniteds fjerde nederlag i seks kampe.