United-manager forsvarer udskældt målmand: "Overordnet har han gjort det glimrende"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

United-manager forsvarer udskældt målmand: "Overordnet har han gjort det glimrende"

United-manager forsvarer udskældt målmand: "Overordnet har han gjort det glimrende"
United-manager forsvarer udskældt målmand: "Overordnet har han gjort det glimrende"Profimedia
Manchester Uniteds sidste skanse, André Onana, har været genstand for en del kritik efter 3-3-kampen mod Galatasaray onsdag.

Her så camerouneren meget skidt ud ved begge Hakim Ziyechs frisparksmål, og det er ikke første gang i denne sæson, at målmanden har lavet kampafgørende fejl.

Den ansvarlige for holdudtagelsen i United, manager Erik ten Hag, forsvarer sit førstevalg, der kom til klubben fra italienske Inter i sommer.

"Når man analyserer det grundigt, vil man se, at han statistisk er den næstbedste målmand i Premier League."

"Han gør det godt. Han ved godt, at han har lavet nogle fejl i Champions League, men overordnet set har han gjort det glimrende i sine første fem måneder", siger Erik ten Hag på et pressemøde fredag ifølge AFP.

Det er uvist, hvilke statistikker manageren henviser til, men Onana er sammen med Fulhams Bernd Leno nummer to på listen over keepere med flest redninger efter Sheffield Uniteds Wes Foderingham.

Onana er ifølge statistikfirmaet OptaJoe desuden nummer to på listen over keepere, der har forhindret flest "expected goals" - eller forventede scoringer - efter bundholdet Lutons Thomas Kaminski.

United gæster lørdag Newcastle i en nøglekamp i forhold til at hænge på toppen i Premier League, og ten Hag tror på en stærk optræden af Onana.

"I har set, hvordan han reagerer efter en dårlig præstation. For eksempel den i München (Bayern slog United 4-3, red). Tre dage senere var han enestående i Burnley."

"Han er en stærk karakter og en stor personlighed, så han kommer til at håndtere det godt", siger United-manageren.

27-årige Onana spillede tidligere i karrieren under Erik ten Hag i hollandske Ajax, og sammen var de i 2018/19 med til at føre holdet frem til en overraskende semifinale i Champions League.