Sandhedens time er kommet: Feyenoord og Atlético i afgørende duel i Gruppe E

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Sandhedens time er kommet: Feyenoord og Atlético i afgørende duel i Gruppe E

Santiago Giménez leverede endnu et hattrick i 2-4-sejren over Excelsior i sidste weekend.
Santiago Giménez leverede endnu et hattrick i 2-4-sejren over Excelsior i sidste weekend.Profimedia
Feyenoord går en hård uge i møde. På søndag spiller Arne Slots hold topbrag hjemme mod førerholdet PSV, som er den eneste klub, der har vundet på De Kuip i denne sæson. Før det sker, skal holdet fra Rotterdam dog møde Atlético Madrid tirsdag aften i jagten på avancement.

Kampe mod Diego Simeones Atlético Madrid er ikke nemme for nogen, men i øjeblikket er det bestemt ikke en umulig opgave for Slots mænd at få et godt resultat. Udekampen i Madrid blev trods alt kun tabt knebent med 3-2, og Feyenoord kan gøre det svært for enhver modstander - især på De Kuip.

Feyenoord har vundet de seneste syv hjemmekampe i alle turneringer, inklusive de seneste to kampe i Champions League (2-0 mod Celtic og 3-1 mod Lazio).

Med et forspring på fem point til Celtic, gruppens bundprop, skal der ske mange mærkelige ting, hvis Feyenoord ikke ender i en europæisk turnering.

I øjeblikket er Feyenoord dog ikke tilfredse med tredjepladsen og håber på at forlænge deres Champions League-kampagne. De er kun to point efter Atlético , så en sejr kan betyde, at Feyenoord slutter femte runde som gruppens førerhold.

Stillingen i Gruppe E
Stillingen i Gruppe EFlashshare

Gæsterne fra den spanske hovedstad vil uden tvivl være klar til kamp, og de skal særligt holde øje med det mexicanske talent Santiago Giménez.

Angriberen sad ude i det første opgør på grund af en karantæne, men hans 18 mål og tre assists i 16 kampe for Feyenoord har også vakt opsigt i udlandet.

Finder Giménez også sine fødder i tirsdagens kamp, så kan det meget vel gå hen at blive en lang aften for Atleticos forsvar.

Santiago Giménez' seneste kampe
Santiago Giménez' seneste kampeFlashshare

Giménez er dog bestemt ikke den eneste Feyenoord-spiller i god form. Quinten Timber spudler i Rotterdam i denne sæson og har for alvor slået sit navn fast i Holland. I sine sidste otte optrædener har han været involveret i syv mål.

Calvin Stengs, der for nylig kronede sin tilbagevenden til landsholdet med et hattrick, er sammen med RB Leipzigs David Raum den spiller, der har skabt flest chance i denne sæson (15). Han starter sandsynligvis på højreflanken igen mod Atlético, hvilket kan betyde, at Timber rykker en plads op og frigør en plads på midtbanen til Ramiz Zerrouki.

Atlético Madrid

Der er seks spillere i Champions League, der har scoret fire eller flere mål i denne sæson, og Atlético er den eneste klub, der har to af disse spillere i truppen.

Altid farlige Antoine Griezmann har allerede stået for fire mål, og Alvaro Morata er turneringens delte topscorer med fem mål (samme som Rasmus Højlund).

I det første opgør mod Feyenoord var det da også de to, der stod for de spanske mål: Griezmann scorede én gang, og Morata sendte to afslutninger i nettet.

Antoine Griezmanns seneste kampe
Antoine Griezmanns seneste kampeFlashshare

Atletico er i god form med ti sejre i deres seneste 12 kampe, herunder en sejr over rivalerne Real Madrid. Atlético er i øjeblikket fem point efter førerholdet Real Madrid, men har også en kamp til gode. 

Simeones hold er normalt kendt for smalle sejre, men i denne sæson har de både vundet 0-7 én gang i ligaen, og hjemmekampen mod Celtic i Champions League endte med hele 6-0.

Efter Real er Atlético også det spanske hold, hvor der er gået færrest mål ind, da de kun har indkasseret 12 mål i 13 LaLiga-kampe.

Memphis Depay er også tilbage i truppe på tirsdag. Den hollandske angriber fik sine første minutter siden sin muskelskade som indskifter i sidste weekend og kan derfor være tilbage i aktion på De Kuip.

Arne Slot selv må undvære Bart Nieuwkoop og Alireza Jahanbakhsh.