Morata og Griezmann sikrer Atletico Madrid sejr over Feyenoord i intens affære

Morata og Griezmann viste begge effektivitet i kampen mod Feyenoord.
Morata og Griezmann viste begge effektivitet i kampen mod Feyenoord.Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix
Atletico Madrid hentede en særdeles vigtig sejr efter en dramatisk kamp mod hollandske Feyenoord. Atletico kravler derfor over Feyenoord i Gruppe E.

Atletico Madrid måtte gå skuffede fra banen i første runde af Champions League, da Lazios målmand fik udlignet i kampens allersidste sekunder. Derfor måtte Diego Simeones tropper nøjes med 1-1 i Rom.

Det hollandske hold Feyenoord vandt derimod deres kamp i første runde, da Celtic var på besøg i Rotterdam. Skotterne blev sendt hjem med et nederlaf på 2-0.

Feyenoord startede kampen glimrende på Wanda Metropolitano i Madrid. Hollænderne var på ingen måde bange for Atletico, og de gik op i et højt pres fra starten af opgøret.

Allerede efter seks minutter gav de hjemmeholdet masser at tænke over. Efter en aflevering i dybden fik Feyenoord-angriber Ayase Ueda sendt en afslutning afsted, som Atletico-keeperen Jan Oblak i første omgang fik reddet bolden, men returen ramte forsvarsspilleren Mario Hermoso, som endte med at lave selvmål.

En chokstart for Atletico Madrid, som med det samme gik mere offensivt til værks, og det gav pote allerede seks minutter senere. En bold i dybden blev dårligt clearet af Feyenoord-forsvaret og bolden havnede for fødderne af den brandvarme angriber

Alvaro Morata, som sikkert sendte bolden i nettet. Morata har indtil videre scoret fem mål i seks La Liga-kampe, og nu er spanieren også stemplet ind i Champions League.

De to hurtige scoringer var et udtryk for en særdeles hektisk start, hvor begge mandskaber angreb hinanden på skift, og ikke havde nogen intentioner om at få ro på spillet. De to hold kunne dog ikke holde det samme voldsomme tempo. Derfor blev det til flere etablerede angreb fra begge hold, og også nogle ganske nogle ganske fine afslutninger.

Hjemmeholdet fra Atletico Madrid var favoritter til opgøret, men efter 34 minutter kom Feyenoord foran igen. Et godt slået frispark centralt i banen endte hos en helt fri David Hancko, som fik sparket på mål. Oblak reddede flot det første forsøg, men riposten landede for Hancko, som i anden omgang kunne sparke bolden i kassen. Endnu engang havde Hermoso en uheldig hovedrolle, da han ikke var på linje med resten af forsvarskæden, og dermed ophævede han en potentiel offside.

Atletico Madrid var efterfølgende stærkt opsat på at få udlignet inden pausen, og det lykkedes også i det tredje tillægsminut i første halvleg, da Antoine Griezmann med et halvt saksespark ekvilibristisk scorede til 2-2 efter lidt klumpspil i Feyenoord-feltet.

Umiddelbart efter scoringen fløjtede dommeren til pause. De to hold havde forkælet det propfyldte stadion i 48 minutter, men de to trænere havde nok også en opsang klar til defensiven.

Statistikker efter første halvleg
Statistikker efter første halvlegFlashscore

Anden halvleg startede akkurat lige så hektisk som første halvleg. Allerede i det 47. spilminut blev der scoret. Denne gang var det hjemmeholdet, der for første gang i kampen kunne bringe sig foran. Et forrygende indlæg fra Nahuel Molina i højre side sad lige i skoen på Alvaro Morata, som igen udviste stor træfsikkerhed og fik scoret til 3-2.

Efter 3-2-scoringen til Atletico tog spanierne lidt mere tempo ud af spillet og sørgede for ikke at sætte bolden unødigt på spil. Det gav dog også anledning, at Feyenoord i momenter fik mere tid og plads til at sætte spillet. Men til trods for, at det blev til nogle fine muligheder, så manglede den samme skarphed, som de viste i første halvleg.

Efter 71 minutters spil var den tidligere OB-spiller Yankuba Minteh, som netop var blevet skiftet ind, meget tæt på at få scoret, men en god fodparade fra Oblak forhindrede den unge Newcastle-lejesvend i at få udlignet.

I takt med, at kampen skred frem faldt tempoet også. Atletico Madrid var gode til at holde de hollandske gæster væk fra de helt store muligheder, mens Feyenoord forsøgte gang på gang at komme igennem den kompakte spanske defensiv og presse højt, men uden held.

Atletico holdt stand i slutminutterne og kunne dermed overtage førstepladsen for en stund med en hårdt tilkæmpet 3-2-sejr. Gruppen, der også inkluderer Celtic og Lazio, tegner til at blive blive voldsomt tæt, og både Atletico Madrid og Feyenoord har gode muligheder for at komme videre.