Giftig mexicansk målskytte trynede Lazio i Rotterdam

Feyenoord
FeyenoordProfimedia
Den mexicanske storskytte Santiago Gimenez, der har scoret 15 mål i de sidste 11 kampe, understregede igen sin farlighed i feltet, da Feyenoord på hjemmebane tog et stort skridt mod at nå knockout-fasen, da de vandt 3-1 over Lazio.

Selv om holdet tabte mod Atletico Madrid i forrige spillerunde, viste holdet fra Rotterdam sig meget flot frem i den spanske hovedstad. Arne Slots mandskab varmede også op til opgøret mod Lazio med en 4-0 sejr på hjemmebane over Vitesse, så der var allerede fuld drøn på kedlerne forud for italienernes besøg på de Kuip.

Hollænderne var også spilstyrende i kampens indledende fase, hvor de sad meget tungt på begivenhederne imod et italiensk mandskab, der ikke viste megen angrebslyst i den første halve time.

Efter 25 minutter var taget for første gang ved at blæse af de Kuip, da Santiago Gimenez efter en flot fremlægning i hård kamp med Alessio Romagnoli og Nicolo Casolo fik bolden lobbet over Lazio-keeper Ivan Provedel, men efter VAR-tjek blev Gimenez bedømt til at være offside.

Seks minutter senere gik den imidlertid ikke længere for italienerne, da Gimenez fik vristet sig fri i straffesparksfeltet og bolden dirigeret flot forbi Provedel.

Feyenoord spillerne jubler over sejren over Lazio
Feyenoord spillerne jubler over sejren over LazioAFP

Og lige før pausen begyndte det for alvor at se sort ud for gæsterne, da Ramiz Zerrouki fra en aflevering fra Calvin Stengs sendte et skruet dommedagsskud afsted fra kanten af feltet uden den fjerneste chance for Provedel til kæmpe jubel på de Kuip.

2-0 føringen til værterne efterlod Maurizio Sarris mandskab med et sandt bjerg, der skulle bestiges i 2. halvleg. I 1. halvleg havde italienernes omgang med bolden haft omkring samme tempo som en kanalrundfart i Nyhavn, men i 2. halvleg blev der sat langt mere tempo på opspilllet.

Og italienerne burde også have reduceret efter 56 minutter. Pedro brød igennem på venstrekanten og da Justin Bijlow kun kunne halvklare hans skud, skulle Taty Castellanos egentlig kun prikke bolden i det tomme net, men han fik et helt skidt træf på bolden, der gik til målspark.

Men i stedet for en reducering, satte hollænderne effektivt en stopper for alle italienske drømme om et muligt comeback efter 73 minutter, da Gimenez igen fandt netmaskerne efter en ripost.

Det virkede som om det sidste søm var blevet sat i Lazios ligkiste, men minsandten om italienerne ikke fik en livline efter 81 minutter, da Marcos Lopez klodset væltede Castellanos omkuld i feltet, og Pedro konverterede stensikkert det efterfølgende straffespark.

Mere blev det dog ikke til for italienerne, der i Rotterdam tabte fortjent til et bedre mandskab på dagen.