Mbappé viste klassen igen: PSG redder skærene til sidst mod godt kæmpende baskere

Mbappé fejrer sin scoring til 1-0
Mbappé fejrer sin scoring til 1-0Profimedia
Det var ikke lige prangende hvad Paris Saint-Germain leverede hjemme mod Sociedad. Enmandshæren Kylian Mbappé slog hul på bylden i anden halvleg, så pariserne kunne redde æren, og sikre sig en sejr på 2-0 i første møde med Real Sociedad.

Pariserne kunne glæde sig over at Kylian Mbappé var i startopstillingen. Den franske superstjerne sad på bænken hele kampen i weekenden, efter at have døjet med ankelproblemer.

Gæsterne fra Sociedad kæmper med formen for tiden, og havde ikke vundet i fire kampe i træk, og senest blev til et nederlag hjemme mod Osasuna. I ingen af de fire kampe, er Sociedad kommet på måltavlen.

Kampens karakterer
Kampens karaktererFlashscore

Ikke desto mindre fik spanierne kampens første chance, da Andre Silva curlede en afslutning snert forbi stolpen.

Gæsterne forsøgte at presse højt på PSG, der tålmodigt forsøgte at spille rundt om Sociedad-spillerne, og det skabte hurtigt en god mulighed for hjemmeholdet.

Mbappé blev stukket af sted i dybden, men Remiro i målet dykkede ned og nappede franskmandens afslutning.

Ellers var det hjemmeholdet der var mest i boldbesiddelse i kampens åbning, mens baskerne måtte satse på dødbolde, hvilket også gav en fin mulighed efter et kvarters tid.

Pariserne virkede flere gange febrilske i deres omgang med bolden, og satte sig selv under pres med upræcise pasninger.

Det høje Sociedad-pres gav Andre Silva en stor på chance på hovedstød, efter flot forarbejde af japanske Kubo.

Kampbilledet ændrede sig ikke i slutningen af første halvleg, der blev afsluttet af en afslutning på overliggeren fra Sociedads anfører Merino, og spanieren kunne være ganske tilfredse med deres præstation i de første 45 minutter.

Ingen af trænerne havde fundet anledning til at ændre på deres mandskaber efter pausen. Gæsterne fortsatte ufortrødent i deres høje pres, og tilskuerne på Parc des Princes begyndte at lufte deres utilfredshed med hjemmeholdet.

Venstrekanten Bradley Barcola var tæt på at trampe sig igennem for PSG, men måtte nøjes med at hjørnespark.

Kort efter var det naturligvis Kylian Mbappé, der stod helt fri på bagerste stang efter et nyt hjørnespark, og så kunne han sparke bolden i nettaget til 1-0 efter 58 minutter.

Mbappé var på færde igen et par minutter efter, men måtte se sin afslutning viftet over målet af Remiro.

Hvor Barcola ikke havde held med sin første aktion, var han mere beslutsom med 20 minutter tilbage. Først rundede franskmanden Hamari Traore, og efter at have sat turboen på, fik han sendt bolden i kassen til 2-0, med sin første scoring i Champions League.

Efter de to scoringer gik gassen en smule af ballonen. Spanierne turde ikke rigtigt satse så meget, af frygt for at lukke en scoring mere ind inden returopgøret.

Efter at have strammet skruen efter pausen, kan der ikke indvendes noget mod sejren til PSG, der fandt modtrækket mod baskernes hidsige pres.

Returopgøret spilles om 20 dage i Spanien.