FCK-træner indikerer rotation i returkamp mod Breidablik onsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

FCK-træner indikerer rotation i returkamp mod Breidablik onsdag

Neestrup ser på at ryste posen mod Breidablik.
Neestrup ser på at ryste posen mod Breidablik.Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
FC København står med gunstige vilkår for at avancere til tredje runde af Champions League-kvalifikationen inden onsdagens returkamp mod islandske Breidablik i Parken.

2-0-føringen fra sidste uges kamp i Island kan bane vej for rotation i FC Københavns startopstilling på et tidspunkt, hvor holdet befinder sig midt i et tæt kampprogram.

Det indikerer FCK-træner Jacob Neestrup efter klubbens træning i Parken tirsdag eftermiddag.

"Vi har en forholdsvis bred trup, så det er en balance hele tiden at have frisk energi i holdet, men også at holde stabilitet. Lige nu er vi inde i en god rytme, og den vil vi gerne fastholde så længe som muligt. Det er altid bedre at have et godt udgangspunkt end et dårligt, men vi spiller stadig efter at vinde i morgen (onsdag, red.). Den "nemmeste" måde at forsvare resultatet er at angribe kampen på samme måde som alle andre hjemmekampe i Parken," siger Neestrup.

Han understreger, at FCK af respekt for Breidablik trods alt ikke kommer til at ændre hele holdkortet.

"Der er ikke noget mål om, at alle spillere skal i spil, og der er heller ikke noget mål om, at alle spillere ikke skal i spil. Vi stiller det hold, vi på dagen mener, giver de bedste forudsætninger for at vinde. Det samme gør vi i den næste kamp. Der vil blive roteret lidt undervejs, men det er med udgangspunkt i, at vi mener, at rotationen vil give den bedste mulighed for at vinde den næste kamp. Det er det eneste, der tæller," siger Neestrup.

Særligt i offensiven har FCK-træneren et hav af muligheder.

Til de forreste pladser kan Neestrup vælge Jordan Larsson, Diego Goncalves, Roony Bardghji, Elias Achouri (der var på denne rundes Flashscore-hold), Isak Bergmann Johannesson, Orri Oskarsson, Paul Mukairu og Khouma Babacar.

Dertil kommer Viktor Claesson og Andreas Cornelius, der hver især døjer med skader af forskellige karakter, samt det norske nyindkøb Mohamed Elyounoussi, der ikke er spilleberettiget i europæisk fodbold og lige skal i fysiske omdrejninger efter at være skiftet til FCK i sidste uge.

FCK har indledt sæsonen med tre udesejre over Lyngby, Vejle og Breidablik. I de kampe har Neestrup været mest tilfreds med offensiven.

"Det mest positive er, at vi har vundet de kampe, vi har deltaget i, og at vi i 2,5 af de kampe har skabt forholdsvis mange chancer. I slutspillet i foråret havde vi lidt udfordringer med at spille mod en fembackkæde og skabe chancer mod den, men så scorede vi fire mål mod AGF, tre mål mod Brøndby i foråret og senest to mod Lyngby og tre mod Vejle. Vi kunne have scoret endnu flere," siger Neestrup.

Omvendt er der rum til forbedring i den anden ende af banen.

"Jeg synes, at vi har givet for mange åbne chancer væk, siger Neestrup og giver detaljerede eksempler fra lørdagens 3-2-sejr i Vejle. De fejl skal barberes væk hurtigst muligt. Alt kan trænes væk, jeg tror ikke på held og uheld," siger FCK-træneren.

Vinder FCK samlet over Breidablik, er det danske mesterhold sikker på at spille i et europæiske gruppespil i efteråret. Det afgøres dog først i de kommende fire uger, om det bliver i Champions League, Europa League eller Conference League.

Den samlede vinder af FCK-Breidablik møder tjekkiske Sparta Prag i næste kvalifikationsrunde, og den første kamp mod Brian Priskes mandskab spilles allerede i næste uge.