FC København henter endnu en smal sejr med 3-2 i Vejle

Vejle fejrer Albentosas udligning.
Vejle fejrer Albentosas udligning.Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Vejle udlignede en FCK-føring to gange, men kunne ikke svare igen på den tredje af slagsen.

FC København kom på ryggen af en lidt heldig sejr i Lyngby, mens Vejle omvendt kunne være noget skuffede over ikke at have udnyttet en lidt hullet AGF-defensiv i deres nederlag i første runde af Superligaen 23/24.

Andreas Cornelius var nok engang skadet, og i hans fravær blev det til start-debut til nyindkøbet Elias Achouri, der er kommet til København fra Viborg.

FC København lagde dog bedst ud, og gæsterne fik to afslutninger blokeret af Vejle-forsvaret inden for de første ti minutter. Først satte Achouri Elias Jelert flot op, men hans tørre hug blev reddet på stregen af Oliver Provstgaard. Og efter ti minutter var det stolpen, der reddede værterne, da Diogo Goncalves hamrede bolden på stolpen.

Med 20 minutter spillet var der ikke længere nogen nåde for hjemmeholdet. Achouri sendte Jordan Larsson igennem mod mål, og han lobbede den køligt ind. Målet blev tjekket for VAR, men det viste sig at holde vand, og scoringen blev derfor godkendt.

Glæden varede dog kort for mestrene. For bare få minutter senere tordnede Raul Albentosa efter et hjørnespark et hovedstød utageligt i kassen bag Kamil Grabara. William Clem var måske den forkerte markør af den store spanier i den situation.

Da uret rundede en halv time var Vejle oven i købet ved at komme foran, da store German Onughka kun med nød og næppe fik sit hovedstød vippet over mål af Grabara. Billedet så ud til at være vendt, men i det 35. minut bragte Ronny Bardghji igen FCK foran. Han kunne let prikke bolden ind på assist fra Christian Sørensen.

Vejle var fortsat godt med i kampen, men stillingen holdt til pausen.

Blot få minutter inden i anden ombæring af kampen stod det pludselig 2-2, trods FCK-overtag. Det skete via et selvmål af Denis Vavro, der rettede et indlæg fra Juwara ind bag en chanceløs Grabara. Kort forinden havde Rasmus Falk på ret uforståeligvis sendt bolden over mål, selvom han var helt fri halvanden meter fra målstregen.

Kampen rullede lystigt frem og tilbage, og efter 67 minutter spillet fik FCK spillets største chance.

De fik korrekt tilkendt et straffe efter hands i feltet af en ellers voldsomt stærkt spillende Oliver Proustgaard, og det omsatte vanligt sikre Diogo Goncalves til endnu en føring til gæsterne. Tilskuere til begge sider fik noget for pengene.

Diogo er blevet en meget solid straffe-skytte
Diogo er blevet en meget solid straffe-skytteClaus Fisker/Ritzau Scanpix

Mod slutningen af kampen brændte det et par gange gevaldigt på i gæsternes felt, men det blev ikke til seriøse chancer for Vejle, der ellers leverede en rigtig god præstation, og kampen endte uden flere mål.

Det blev dermed til endnu en smal sejr for mestrene, der ikke desto mindre nok er ligeglade. To point og seks kampe er en godkendt sæsonstart