Eksklusivt interview med Marco Materazzi om Zidane, Italien og Inters muligheder

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Eksklusivt interview med Marco Materazzi om Zidane, Italien og Inters muligheder

Marco Materazzi
Marco MaterazziProfimedia
Den tidligere verdensmester og forsvarsspiller, talte udførligt om Inters chancer for at nå den anden Champions League-finale i træk og deres chancer for at vinde mesterskabet. Men også om landsholdet og finalen i 2006, hvor han var en af hovedpersonerne med målet til 1-1. Omkring Zidanes hovedstød i brystet, siger Materazzi: "Jeg fik aldrig chancen for at tale med ham og få det afklaret."

Marco Materazzi er en af de få spillere, der kan prale af et "komplet" trofæskab. Fra Champions League til verdensmesterskabet via klub-VM.

Han var en kolos hos Inter i 10 år, fra 2001 til 2011, og hos Nerazzurri var han arkitekten bag det historiske hattrick, der gjorde Jose Mourinho til en figur på højde med "Biscione", der er slangen i byen Milanos byvåben.

Jose Mourinho
Jose MourinhoProfimedia

Sytten trofæer, inklusive en indisk Super League-sejr i 2015, og et mål i VM-finalen mod Frankrig i 2006, var dog ikke nok til at sløre et minde, der har hjemsøgt ham i næsten 20 år: ansigt til ansigt med Zinedine Zidane, i anden halvleg af den forlængede spilletid i VM-finalen, der kulminerede med franskmandens hovedstød i brystet på den italienske forsvarsspiller.

Et sammenstød mellem de to, der ikke er blevet forsonet siden: "Jeg har aldrig haft mulighed for at tale med ham for at afklare det," siger den tidligere forsvarsspiller.

"Men der er ikke noget problem. Jeg kan kun lykønske ham med det, han gjorde som spiller, men også som træner," tilføjer han.

"Hvis man efter næsten 20 år stadig tror, at man vandt en kamp på grund af den episode, er det næppe troværdigt," siger han, næsten som om han er lidt irriteret.

"Vi vandt, fordi vi holdt ud til det 120. minut, og vi gjorde det godt på straffespark". 

"Det er sådan, jeg kan lide at huske det. Det var et fantastisk hold og en fantastisk gruppe."

Fra det sejrrige hold i 2006 er mange spillere gået videre til en trænerkarriere, men ikke Materazzi, som på trods af en UEFA Pro-licens, aldrig er kommet ind i kredsen af verdens trænere.

"Jeg havde mulighed for at arbejde i Indien, og selv der var træneren en slags manager.

I Italien er ledelsen anderledes, og måske var det også derfor, jeg holdt mig lidt i baggrunden. Desuden kom muligheden aldrig."

Fra 2006-holdet er Fabio Grosso og Gennaro Gattuso, den tidligere Inter-midterforsvarers yndlingstrænere. De er nu begge trænere for et fransk hold, henholdsvis Lyon og Marseille.

"Fabio og Rino er mine favoritter. Gattuso får sine hold til at spille fodbold, i modsætning til hvad folk måske tror, når man tænker på den type spiller, han har været.

"Det er tydeligt, hvad Rino kan give. Han prøver virkelig at spille fodbold."

Rino Gattuso
Rino GattusoProfimedia

Den tidligere Inter-forsvarer har hjulpet Serie A i et par år nu, med at promovere den italienske liga i udlandet. Han rejser konstant fra USA til Asien som brandambassadør for ligaen, og et historisk ikon for Inter.

Marco Materazzi
Marco MaterazziFabio Russomando

Inter og Champions League

I løbet af de næste par timer vil Nerazzurri blive kaldt til endnu en vigtig kamp, måske endda afgørende for skæbnen i Champions League-gruppen.

Simone Inzaghis hold skal - efter en uafgjort på udebane mod Real Sociedad - møde Benfica på hjemmebane. Et vanskeligt opgør for Nerazzurri, på deres vej mod den anden finale i træk, efter den de tabte sidste år mod Manchester City.

"Sidste år viste Inter, at de fortjente Champions League. De kunne endda have vundet den.

"Det positive er, at jeg synes, Inter kom stærkere ud af den kamp. Jeg tror, at holdet har fået styrken hos dem, der ved, at de kan vinde over alle, og jeg tror, at starten på den hjemlige turnering har vist det."

Niveauet i Champions League er dog blevet endnu højere i år. Vejen til Wembley bliver endnu mere kompliceret: "Niveauet i Champions League er steget meget, og det bliver svært med alle holdene". 

"Inter må ikke begå den fejl at tro, at gruppespillet er let. Alt kan ske i Europa". 

"Tidligere har der været hold, som har vundet Champions League med otte point i gruppen, og så er de kommet i finalen med selvtillid. Hver kamp skal tages alvorligt, og det gør de også. Lautaro og hans holdkammerater ved, at det ikke bliver let, men de ved også, at de er stærke."

Scudetto inden for rækkevidde

I mellemtiden gør Inzaghis hold sit arbejde i ligaen. Kun et nederlag mod Sassuolo og ellers udelukkende sejre. Senest lavede Lautaro Martinez fire mål mod Salernitana.

En start på sæsonen, der har gjort Nerazzurri til favoritter til Serie A-titlen, selvom Materazzi advarer: "Favoritten er altid det hold, der vinder Scudettoen, fordi det får mentaliteten, det får styrken."

Men så tilføjer han:"Inter var stadig meget stærke selv for to år siden og fortjente Scudettoen. Sidste år gik det anderledes, måske også på grund af den anderledes forberedelse, med VM der blev spillet midt i sæsonen, betød."

Spalletti er den rigtige mand på det rigtige sted

Slutteligt runder Materazzi også det nye landshold under Luciano Spalletti, Roberto Mancinis afløser. Efter den overraskende opsigelse og hans underskrift med Saudi-Arabiens landshold, blev der rejst en del postyr over hans valg. Det var en beslutning, der ikke behagede fansene, og fik mere end én meningsdanner, til at rynke panden.

Luciano Spalletti
Luciano SpallettiProfimedia

Men Materazzi, som kender Mancini rigtig godt efter at have haft ham træner i Inter, er klar i mælet: "Jeg kan ikke bedømme hans valg, for kun han ved, hvad han følte i det øjeblik, hvor han tog imod sådan et tilbud og forlod Azzurris landshold.

"På den anden side tror jeg, at Spalletti er den rette mand for Italien. Han ønskede stærkt landsholdet, og det er en smuk ting," konkluderer Materazzi.

Nu er håbet for Azzurri-fansene, at vende tilbage til at opleve følelser, der nu for længst er væk. Dem som dem Materazzi gav i 2006.