Dortmund videre i Champions League efter sejr på San Siro: Milan på vippen

Chukwueze udplacerer Kobel i Dortmund-målet efter fornemt fodarbejde.
Chukwueze udplacerer Kobel i Dortmund-målet efter fornemt fodarbejde.Profimedia
I den særdeles tætte gruppe F var der linet et seværdigt slag op mellem hjemmeholdet fra AC Milan, og gæsterne fra Borussia Dortmund, der inden kampen lå nummer et, og som kunne sikre sig videre kvalifikation, hvis sol og måne stod på linje i forhold til den anden kamp i gruppen mellem PSG og Newcastle. Den opgave løste de fornemt med en 3-1 sejr, der kom på ryggen af et meget seværdigt opgør.

Kampen kom blæsende ud af starthullerne, da AC Milan efter bare seks minutter fik tilkendt et straffespark. Nico Schlotterbeck havde hånd på bolden i Dortmunds felt, men den sædvanligvis ganske sikre Olivier Giroud fik sit forsøg pillet af Gregor Kobel i målet.

I stedet kunne Dortmund få minutter bringe sig foran, da Marco Reus var anderledes sikker på et straffespark i den anden ende, efter Davide Calabria klodset fældede Jamie Bynoe-Gittens i feltet.

Samuel Chukwueze bragte balance i regnskabet på en smuk solotur i efter 37 minutter, og stillingen holdt til pausen.

Et kvarter inde i anden halvleg kom Die Borussen atter foran, da Jamie Bynoe-Gittens udnyttede smukt forarbejde af Marcel Sabitzer til at udplacere Mike Maignan i Milan-målet.

Spillerbedømmelser
SpillerbedømmelserFlashscore

Det blev også 3-1, da Maignan kun halvklarede et hårdt forsøg fra indskiftede Karim Adeyemi, og ikke nåede at indhente bolden, inden den var kommet hele vejen over målstregen.

Nu var det op af bakke for Milan, da PSG samtidig var bagud mod Newcastle, og italienerne dermed var ved at blive isoleret i bunden.

Trods et hav af chancer med tilhørende forsøg på træværket i begge ender endte kampen med de cifre, og dermed er Dortmund garanteret videre kvalifikation, mens Milan skal slå Newcastle ude i sidste runde for at have chance for at følge med.

De skal tilmed op mod et tilsvarende presset Newcastle-mandskab, der smed sejren langt inde i overtiden mod PSG, og derfor også er nødsaget til at vinde hjemme på St. James Park.

Dramaet fortsætter dermed i Gruppe F, som mange da også på forhånd havde udpeget som en sand dynamitpulje.