Dansk målmand agerede dørmand for Sparta Prag mod FCK: 0-0 I Parken

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Dansk målmand agerede dørmand for Sparta Prag mod FCK: 0-0 I Parken

Opdateret
Vindahl var en tjekkisk mur i Parken.
Vindahl var en tjekkisk mur i Parken.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Peter Vindahl blev dagens mand i ølsovs for Sparta Prag, da han afværgede flere kæmpechancer til FC København i et målløst opgør.

Der var på forhånd lagt i ovnen til et brag af en kamp mellem to hold, der hver især havde et dansk islæt.

FCK selvsagt en hel del, men med en dansk trænerstab og tre spillere i truppen med dansk pas, så var der også lidt ekstra at spille for hos gæsterne. Man skal ikke undervurdere håneret.

Udenfor Parken blev stemningen dog lige lovlig intens, da der forinden opgøret var tumulter ved indgangen. Et par håndfulde udefans forsøgte at starte en større gang slagsmål, hvilket endte med en god decimering af udefans. 39 anholdte, meldte Københavns Politi. 

FC København havde fået Viktor Claesson tilbage i truppen, men han begyndte dog på bænken, som nyindkøbet Elias Achouri også gjorde det.

Sparta Prag havde to af danskerne med fra start i skikkelse af Asger Sørensen på højre back mens Peter Vindahl var på mål. Casper Højer Nielsen var ikke med i truppen.

Startopstillingerne
StartopstillingerneFlashscore

Kampen begyndte i et roligt tempo, hvor begge hold følte hinanden på tænderne, men gæsterne var tydeligvis ikke kommet for at pakke sig. 

De ledte ivrigt efter huller i FCK's forsvar, og efter to minutter var der et. Det gav næsten pote for dem, da Lukas Haraslin gled frit igennem mod Kamil Grabara

Polakken var dog kvikt ude, og fik generet Haraslin så meget, at han kiksede sin dribling uden om målmanden.

FCK sad generelt på bolden, men havde svært ved at skabe chancer mod et tjekkisk forsvar, Brian Priske havde forberedt godt. 

Omvendt forsøgte Sparta at sende små dolkestød ind mellem FCK's kæder, men de holdt godt vand.

Efter 22 minutter fik Christian Sørensen en god chance, men også han blev forstyrret, netop da han skulle sparke, og skovlede derfor bolden halvt ud i Fælledparken.

Men Løverne havde fået mere appetit, og havde kort efter et godt forsøg fra distancen, som Peter Vindahl dog flot reddede.

Efter en halv time skulle Rooney Bardghji have scoret, da han modtog et skarpt indlæg helt inde under mål, men han formåede at sende bolden på tværribben i stedet for i nettet. 

Nu virkede det til, at de mere levende FCK havde luret de tunge tjekker, men kort før pausen var gæsterne ved at komme foran efter kvikke kombinationer, men deres afslutning fra en spids vinkel røg i sidenettet.

Ved pausen førte FCK i skudstatistikken, men Sparta og især Jan Kutcha helt i front virkede mest truende. Dog var boldbesiddelsen klart til hjemmeholdets side, og kombinationerne var begyndt at sidde.

At rende panden mod en tjekkisk mur

Anden halvleg begyndte meget som første, men nu bed tjekkerne fra sig fra distancen. Et dunderhug fra Jan Mejdr blev flot afværget af Grabara.

Kort efter var der ved at opstå en 3-mod-2 situation ned mod Peter Vindahl, men den løb ud i sandet for FCK. 

Tjekkerne forsøgte nu at skaffe flere af de offensive dødbolde, der var så frygtede på forhånd Efter en time blev Bardghji skiftet ud for Achouri, mens Asger Sørensen blev pillet ud af Brian Priske. Med knap en halv time fik Kaan Kairinen frit skud på en halvflugter, men den finske midtbanespiller flugtede bolden i græsset og over mål.

Det begyndte så småt at ligne en nuller, selvom Diogo sendte et slangehug nært forbi Vindahls ene stolpe med et tørt hug. Og FCK pressede fortsat på for at få et livgivende mål. 

Det var såmænd også sviende tæt på, da indskiftede Claesson var tæt på at sende et indlæg fra ligeledes indskiftede Orri Oskarsson i mål med brystet, men også han ramte kun overliggeren.

FCK pressede yderligere på, og kort efter var det kun små mirakler af et par omgange fra Peter Vindahl, der holdt dem fra fadet. Danskere er sjældent særligt populære i Prag, men ingen regel uden undtagelse.

Tjekkerne var åbenlyst glade for resultatet inden returen.
Tjekkerne var åbenlyst glade for resultatet inden returen.Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Hjemmeholdet fortsatte deres voksende pres, men Vindahl og det tjekkiske midterforsvar holdt stand til slutfløjt. 

Dermed 0-0 i Parken efter et for FCK ret utilfredsstillende resultat samt med en udsigt til en særdeles interessant returkamp i Prag. Den spilles den 15.august.  

Spillerstatistikker
SpillerstatistikkerFlashscore
Kampstatistik
KampstatistikFlashscore

Se statistikker og facts fra kampen her