Benfica kan vinde mesterskabet i lokalderby søndag – men formentlig uden danskere på banen

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Benfica kan vinde mesterskabet i lokalderby søndag – men formentlig uden danskere på banen
Alexander Bah ser ud til at være blevet slået af i Benfica.
Alexander Bah ser ud til at være blevet slået af i Benfica.
Profimedia
Benfica har alle muligheder for at vinde mesterskabet i Portugal. Klubben har også to danskere i klubben, men det ser ikke ud til, at de kommer til at spille en rolle i kampen.

Den portugisiske storklub Benfica skal blot vinde søndagens lokalderby mod Sporting for at sikre sig det portugisiske mesterskab.

Efter at FC Porto lørdag vandt på med 4-2, har Benfica et forspring på ét point ned til deres titelrivaler, mens Sporting stadig kan drømme om at komme i Champions League i næste sæson.

Roger Schmidts mandskab har vundet fire kampe i træk, og hvis de vinder, vil de tilføje det 38. ligatrofæ til pokalhylden, hvilket vil være deres første mesterskab siden 2019. Bliver det ikke til en sejr ude mod Sporting søndag aften, så har de stadig en mulighed i næste weekend hjemme mod Santa Clara.

De to holds seneste møde endte 2-2, hvor danske Alexander Bah stod for kampens første mål. Desværre for den danske back var det et selvmål. Det betyder, at Benfica ikke har vundet over Sporting på Estadio Da Luz i de sidste tre forsøg. Til gengæld vandt sidst de var på besøg hos Sporting.

Brandvarme Benfica holder danskere ude i kulden

I starten af april blev den danske back Alexander Bah skadet i en kamp mod FC Porto. Desværre for Alexander Bah gik han glip af de to Champions League-kvartfinaler mod Inter, hvor Benfica endte med at ryge ud. Bah blev klar igen i slutningen af april, men den tidligere SønderjyskE-spiller ser ud til at have mistet sin stamplads, da Roger Schmidt angiveligt foretrækker norske Fredrik Aursnes på højre back.

Alexander Bah er dog ikke den eneste dansker, der ikke spiller en rolle hos Benfica for tiden. Den 22-årige angriber Casper Tengstedt har heller ikke haft den store indflydelse på det portugisiske hold, siden skiftet fra Rosenborg i vinterens transfervindue. Det er blot blevet til fire indhop for den tidligere Horsens-spiller.

Heller ikke den tidligere FC Nordsjælland-profil Andreas Schjelderup, der ganske vist er nordmand, har formået at bide sig fast på holdet.

Kampen mellem Sporting og Benfica spilles klokken 21:30, og du kan følge kampen her.