Tuchel efter fyreseddel: "Jeg er langt fra Bayerns eneste problem"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Tuchel efter fyreseddel: "Jeg er langt fra Bayerns eneste problem"
Thomas Tuchel forlader Bayern ved udgangen af sæsonen
Thomas Tuchel forlader Bayern ved udgangen af sæsonenReuters
Bayern Münchens træner Thomas Tuchel (50) siger, at han ikke er den eneste, der er ansvarlig for sit holds dårlige form, og håber, at klubbens beslutning om at skille sig af med ham i slutningen af sæsonen ville frigøre ham og hans spillere for resten af sæsonen.

Bayern besluttede sig i denne uge for at stoppe samarbejdet med Tuchel efter denne sæson, selv om hans kontrakt løber frem til 2025, efter tre nederlag i træk i alle turneringer.

Bayern, som har vundet de foregående 11 ligatitler, ligger på andenpladsen i Bundesligaen, otte point efter førerholdet Bayer Leverkusen.

"Det betyder ikke noget, om jeg forstår klubbens beslutning, eller om jeg er tilfreds med den," sagde Tuchel på en pressekonference forud for lørdagens kamp mod RB Leipzig i Bundesligaen.

"Det eneste, der betyder noget nu, er, at der er klarhed. Klarhed giver frihed, og det er godt for kampene og træningen."

"Frihed for træneren i forhold til, hvordan han skal agere. Du behøver ikke at tænke på de langsigtede konsekvenser af dine valg," sagde han. "Du kan være lidt mere hensynsløs."

Bayerns seneste resultater
Bayerns seneste resultaterFlashscore

Tuchel tog over i marts 2023 fra Julian Nagelsmann med store forventninger, men han fik en ujævn start og røg ud af den tyske pokalturnering og Champions League, før han snuppede Bundesliga-titlen fra Borussia Dortmund på den sidste spilledag.

I denne sæson har holdet fra München været lige så uforudsigelige og kun vist glimt af den form, der har set dem dominere tysk fodbold i mere end et årti.

De blev slået ud af den tyske pokalturnering af Saarbrücken fra den tredjebedste række og tabte også deres ottendedelsfinale i Champions League med 1-0 til italienske Lazio i sidste uge.

Bayern i ligaen
Bayern i ligaenFlashscore

"Jeg har aldrig følt, at vi som trænerstab holdt op med at nå ind holdet," sagde Tuchel.

"Men det som vi evner til træner evner vi ikke til kampene, og træneren er ansvarlig."

"Jeg tror ikke, at jeg er det eneste problem, men jeg accepterer mit ansvar. Jeg er ikke tilfreds med den måde, vi spiller på, og jeg har været utilfreds i et stykke tid."

"Nu har vi en ny situation, men situationen er blevet løst og kommunikeret, men jeg tror ikke, at jeg er det eneste problem," siger han.