Medier: Tidligere anfører Julian Schuster overtager cheftrænerposten i Freiburg

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Medier: Tidligere anfører Julian Schuster overtager cheftrænerposten i Freiburg

Julian Schuster (til højre) er klar til at overtage den ledige trænerpost i SC Freiburg.
Julian Schuster (til højre) er klar til at overtage den ledige trænerpost i SC Freiburg.AFP
Han blev betragtet som en topkandidat, men nu er aftalen faldet på plads. Den tidligere anfører og assistenttræner Julian Schuster efterfølger kulttræner Christian Streich i Bundesliga-klubben SC Freiburg. Som først rapporteret af Kicker onsdag eftermiddag, er den officielle annoncering planlagt til denne uge.

I mandags annoncerede Christian Streich sin afgang fra SC Freiburg efter mere end 12 år som cheftræner. Efterfølgende modtog Streich en masse anerkendelse, forståelse og lykønskninger, men kun lidt overraskelse. Manden med ansvaret i Freiburg havde i de seneste måneder for ofte understreget, at han ikke ønskede - og ikke kunne - gøre jobbet "for evigt".

Nu skal Julian Schuster, en mand uden den store erfaring, følge i den 58-åriges store fodspor som cheftræner på fuld tid. Det ville være en typisk Freiburg-løsning, som altid har fokuseret på loyalitet over for klubben og regionen.

Schuster, der er født i Bietigheim-Bissingen, blev dog allerede betragtet som "en halv træner" i sin tid som spiller. Efter at have spillet i VfB Stuttgart skiftede han til SC Freiburg i 2008 og spillede mere end 200 Bundesliga-kampe for klubben i løbet af ti år. I denne periode spillede han også i seks sæsoner med sin nuværende forgænger Christian Streich, som gjorde ham til anfører i klubben.

Succesfuld cameo-optræden som chef

Den 38-årige er dog ikke helt uden erfaring på sidelinjen: I 2022 måtte cheftræner Streich sidde over i Europa League-udekampen i Nantes på grund af coronavirus. Dengang trådte Schuster til med kort varsel sammen med kollegaen Patrick Baier og førte sit hold til en overbevisende 4-0-sejr på udebane.