Bundesligaen 2023/24: Alt du skal vide om den kommende sæson

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bundesligaen 2023/24: Alt du skal vide om den kommende sæson

Bundesligaen indleder den nye sæson den 18. august - med Werder Bremen og Bayern München.
Bundesligaen indleder den nye sæson den 18. august - med Werder Bremen og Bayern München.Profimedia
En nedrykningskamp, europæiske ambitioner og titeldrømme helt frem til sidste spilledag. Sjældent har Bundesligaen været så spændende som i den forgangne sæson, selv om mesteren som sædvanlig kom fra München. Om bayrerne kan forsvare deres titel endnu et år, afgøres fra den 18. august, når den nye sæson starter i den bedste række med kampen mellem Werder Bremen og Bayern München. Flashscore har al info om Bundesliga 2023/24, så du kan blive klædt på til den nye sæson

Bundesliga 2023/24: Premieren

Bundesliga åbningskamp mellem Werder Bremen og Bayern München.

Allerede på den første spilledag venter der rekordmestrene en vanskelig opgave med en udekamp i Werder Bremen. Rivaliteten mellem de nordlige og de sydlige rivaler går tilbage til 1980'erne og 1990'erne, hvor de grøn-hvide og de røde fordelte mange titler mellem sig.

Selv om Werder i øjeblikket er en lilleputklub, tiltrak de sig opmærksomhed i sommerpausen. Ikke alene formåede de overraskende at holde på angriberduoen Niclas Füllkrug og Marvin Ducksch, men de forbløffede også fodboldtyskland med transferen af Liverpool-stjernen Naby Keita, der dog har døjet meget med skader siden tiden i Leipzig.

Følg kampen i Flashscores Match Centre: Werder Bremen vs. FC Bayern

Om hansestæderne kan holde stand mod stjerneensemblet fra den bayerske hovedstad, er dog tvivlsomt. På trods af mesterskabet i sidste øjeblik kommer Thomas Tuchels hold ind til den nye sæson med en knude i maven og ønsker at vise et bedre ansigt efter den generelt skuffende sidste sæson. Med friske topspillere som Harry Kane i bagagen og en trup, der går ind til 34 kampe som favoritter, er træneren, der ankom i marts, også allerede under et begyndende pres for at få succes. Så meget desto mere i lyset af 3-0 nederlaget mod RB Leipzig i Supercup'en.

Overblik over første spillerunde
Overblik over første spillerundeFlashscore

Borussia Dortmund vil sandsynligvis være den største udfordrer til Bundesliga-titlen igen i år. Men efter afgangen af nøglespilleren Jude Bellingham til Real Madrid skal de sort-gule først finde deres ben at stå på. Om Felix Nmecha kan kompensere for englænderens afgang fra start, er et åbent spørgsmål - det samme gælder Guerreiros efterfølger Ramy Bensebaini. På første spilledag har Dortmund dog fået en forholdsvis taknemmelig opgave med en hjemmekamp mod FC Köln.

Bundesliga 2023/24: Hvornår slutter Union-eventyret?

I mellemtiden er der allerede lagt op til en nominel jagtduel i Leverkusen, hvor Champions League-deltageren RB Leipzig skal i aktion. Ligesomsom i Dortmund, skal Leipzig erstatte de højt profilerede afgange af Laimer, Szoboszlai og Nkunku. Bag dem forbliver det evige spørgsmål om, hvorvidt og hvornår Union Berlins eventyr slutter. Urs Fischers hold starter den nye sæson som underdogs, men skal samtidig spille i Champions League for første gang i klubbens historie og har forstærket sig med spillere som Robin Gosens.

For at sparke den nye sæson i gang byder "Eisern Union", som klubben kaldes, Mainz og Bo Svensson velkommen til Alte Försterei.

Landsholdsspilleren Robin Gosens er en af de prominente nytilkomne hos Union Berlin.
Landsholdsspilleren Robin Gosens er en af de prominente nytilkomne hos Union Berlin.fc-union-berlin.de

Og så er der nedrykningskampen: Mens VfB Stuttgart gjorde sig bemærket i løbet af sommeren med en aftale med Porsche og derfor ikke længere vil have noget at gøre med de nedre regioner af tabellen på mellemlang sigt, står åbningsmodstanderne Bochum over for endnu en vanskelig sæson. De største rivaler for Ruht-klubben fra Bochum vil sandsynligvis være de to oprykkere, som vil starte som klare underdogs:

Bundesliga-nyoprykkerne Heidenheim får en svær udekamp mod VfL Wolfsburg som ouverture, mens Darmstadt besøger deres store naboer Eintracht Frankfurt.

Bundesliga 2023/24: Kampprogram

Efter at være startet i weekenden den 18. august spiller Bundesligaen i år frem til vinterpausen i slutningen af december. Den første kampdag i det nye år finder sted i midten af januar, og alt falder endeligt på plads den 18. maj. Her er en oversigt over alle de vigtige datoer for den nye sæson:

Første runde: 18.-20. august 2023

Sidste runde i efteråret: 19.-20. december 2023

Første runde i foråret: 12.-14. januar 2024

Sidste runde: 18. maj 2024

Nedryknings playoff-kampe: 23./24. maj og 27./28. maj 2024

Til det komplette kampprogram for Bundesligaen 2023/24

Bundesliga 2022/23: Slutstillingen

Den mest spændende mesterskabsfinale i årtier kronede en sæson, der gav masser af stof til diskussion i alle ender af tabellen.

Efter en rigtig rutsjebanesæson var Dortmund ikke i stand til at udnytte nogen af matchboldene til titlen og måtte endnu engang indkassere et nederlag til München, i spillet om titlen. At RB Leipzig kom ind på tredjepladsen bag dem, er ingen stor overraskelse, men Union Berlins fjerdeplads var overraskende.

Holdet fra hovedstaden var længe med i titelræset, men mod slutningen gik det ned ad bakke, men det lykkedes at redde den historiske Champions League-fjerdeplads. Freiburg, på femtepladsen, spillede også en fremragende sæson, mens de andre europæiske kandidater, Eintracht Frankfurt og Bayer Leverkusen, endte mere i overensstemmelse med forventningerne.

Slutstillingen i sidste sæson
Slutstillingen i sidste sæsonFlashscore

I år må ligaen undvære to sværvægtere: Schalke 04 og Hertha BSC, to af de stiftende medlemmer, er rykket ned i 2. Bundesliga.

Stuttgart formåede at holde stand i nedrykningsrunden, mens Hamburger SV må tilbringe endnu et år i den næstbedste række.

Bundesliga 2023/24: Bundesligaklubber i Europa

Mester: FC Bayern

Champions League-deltagere: Borussia Dortmund, RB Leipzig, Union Berlin

Europa League-deltagere: SC Freiburg, Bayer Leverkusen

Deltagere i Conference League: Eintracht Frankfurt

Oprykkere: FC Heidenheim, Darmstadt 98