Asiatisk vinterslutrunde irriterer Arsenals japaner: Gør som med EM

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Asiatisk vinterslutrunde irriterer Arsenals japaner: Gør som med EM

Japanske Takehiro Tomiyasu har optrådt 37 gange for den stærke asiatiske nation, der ved VM i Qatar overraskede positivt.
Japanske Takehiro Tomiyasu har optrådt 37 gange for den stærke asiatiske nation, der ved VM i Qatar overraskede positivt. Profimedia
Inden længe må flere europæiske fodboldklubber undvære spillere, der skal i kamp for deres landshold ved Asian Cup, som er Asiens pendant til EM.

Blandt andet skal Arsenal klare sig uden den japanske forsvarsspiller Takehiro Tomiyasu, som kan gå glip af hele seks kampe for sin klub, hvis Japan når finalen ved de asiatiske mesterskaber i Qatar.

Og det er langtfra hensigtsmæssigt, mener Takehiro Tomiyasu.

"Jeg vil gerne have, at Asian Cup bliver spillet i juni ligesom EM," siger Arsenal-spilleren ifølge Reuters.

Også de afrikanske mesterskaber, Africa Cup of Nations, bliver spillet i løbet af januar og februar.

"Jeg ved ikke, hvorfor vi spiller i januar. Det er ikke godt for spillerne. Men det er, som det er, og jeg vil forsøge at vende tilbage til Arsenal med en titel," siger Takehiro Tomiyasu.

Ifølge Reuters er Asian Cup i de seneste par udgaver blevet spillet i vintermånederne for at åbne for, at mellemøstlige lande kan få værtskabet.

I år er Qatar vært. I 2019 var De Forenede Arabiske Emirater vært. Om tre år er Saudi-Arabien vært.

Asian Cup bliver spillet fra 12. januar til 10. februar. Africa Cup of Nations bliver spillet fra 13. januar til 11. februar.