Tidligere United-flop med vanvidsmål i Kap Verdes sejr over Mozambique: Se scoringen her

Bebe åbnede målscoringen med stil
Bebe åbnede målscoringen med stil AFP
Kap Verde slog Mozambique med 3-0 og sikrede dermed deres plads i knockout-fasen af AFCON.

Den tidligere Manchester United-spiller Bebé er nok en af Kap Verdes største stjerner, og han var voldsomt involveret i målet til 1-0.

Med et vanvittigt frisparksmål sendte han Kap Verde på kurs mod knockout-fasen.

Kap Verde ønskede at bygge videre på den overraskende sejr over Ghana i åbningskampen, og de startede stærkt. Således var Mozambiques målmand Ernani tvunget til at lave en tidlig redning for at afvise Deroy Duartes velplacerede forsøg på tværs af målet.

Bebe var den næste, der truede, da han sendte et frispark fra distancen på overliggeren, men han gjorde det endnu bedre lige efter den halve time.

Bolden lå mindst 45 meter fra mål, og det så ud til, at Mozambique, nærmere bestemt Ernani, forventede et indlæg.

Bebes forrygende skud knækkede i luften, men sad alligevel lige på målmanden, som burde have gjort det bedre, da han parerede bolden i nettet til 1-0.

Statistikken for kampen
Statistikken for kampenFlashscore

Mozambique bød ikke på meget fremover banen, men troede alligevel, at de havde fået et straffespark lige før pausen.  Efter et VAR-gennemsyn blev straffespraket dog omstødt.

Ethvert håb om et comeback blev hurtigt knust efter pausen, da Edmilson Dove blev frarøvet bolden på kanten af eget felt af Ryan Mendes, som holdt hovedet koldt og sendte bolden ved siden af Ernani til 2-0.

Geny Catamo var tæt på at reducere med et frispark efter ca. en times spil, men bolden tog overliggeren og gik over mål.

Kap Verde afgjorde kampen med lidt over 20 minutter tilbage, da Mendes scorede sit andet mål.

Fra 30 meters afstand var hans tordenspark tættere på mål end Bebes åbningsmål, men denne gang havde målmanden Ernani ingen chance, da kuglen fløj direkte op i det øverste hjørne og gav Kap Verde sikker sejr.

Stillingen i gruppen
Stillingen i gruppenFlashscore

Sejren betyder, at Kap Verde allerede har vundet gruppen efter at have vundet begge deres første kampe, men også Mozambique kan gå videre selv om de ligger sidst i gruppen.

De har dog brug for, at Kap Verde undgår nederlag mod Egypten i den sidste kamp.