Nigeria i 1/8-finaler efter nervepirrende sejr over Guinea-Bissau

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Nigeria i 1/8-finaler efter nervepirrende sejr over Guinea-Bissau

Victor Osimhen i aktion for Nigeria
Victor Osimhen i aktion for NigeriaAFP
Et selvmål i første halvleg af Opa Sangante hjalp Nigeria med at booke en plads i knockout-fasen ved Africa Cup of Nations (AFCON) med en snæver 1-0-sejr over et livligt Guinea-Bissau-hold, der søgte deres første sejr ved turneringen.

I forsøget på at undgå endnu engang at tabe alle tre kampe i gruppespillet ydede de allerede eliminerede Guinea-Bissau en imponerende modstand mod Victor Osimhen og hans landsmænd og så endda mere truende ud i startfasen mod de tredobbelte AFCON-vindere.

Guinea Bissau blev dog rystet, da Sangante sendte et forsøg på at cleare bolden ind bag sin egen målmand og dermed gav Nigeria en heldig føring.

Med kvalifikationen til knockout-fasen på spil så Jose Peseiros mænd ud til at være komfortable med deres etmålsføring ved pausen, og Victor Osimhen var tæt på at score endnu et mål på et  hovedstød i første halvlegs overtid.

Efter pausen fulgte en kamp, der gik fra den ene ende til den anden, hvor begge hold gik til angreb på hinanden ved enhver given lejlighed.

Inden længe troede Nigeria, at de havde fordoblet deres føring, men dommer Bouchra Karboubi dømte for hands i opspillet og annullerede Osimhens scoring. Det var slet ikke Napoli-bomberens dag, for 12 minutter før tid brændte han endnu engang en stor hovedstødschance fra klos hold, hvilket gav Baciro Candés mænd håb om i det mindste at få uafgjort.

Det anspændte drama fortsatte til det sidste, hvor Super Eagles dog i sidste ende tog sejren og sikrede sig andenpladsen efter gruppe A's førerhold, Ækvatorialguinea. I mellemtiden forlader Guinea-Bissau turneringen uden sejr for fjerde gang i træk - en stime på 12 sejrsløse kampe.

Guinea Bissau - Nigeria spillerbedømmelser
Guinea Bissau - Nigeria spillerbedømmelserFlashscore

Tjek alle kampstatistikkerne med Flashscore her.