Redaktøren anbefaler: Dansk mazurka i München, Clásico og årets første Grand Slam

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Redaktøren anbefaler: Dansk mazurka i München, Clásico og årets første Grand Slam

Opdateret
Emil Nielsen var en levende mur i Danmarks åbningssejr over Tjekkiet.
Emil Nielsen var en levende mur i Danmarks åbningssejr over Tjekkiet.Profimedia
Endnu en weekend vinker forude, og med den kommer der selvfølgelig også en række seværdigheder på din skærm fra sportens verden. Vi har udvalgt en håndfuld af dem til dig her.

Lørdag

Grækenland - Danmark (Kl. 20.30)

Efter den ganske overbevisende åbningssejr over Tjekkiet skal Danmark spille deres anden kamp i det indledende gruppespil mod Grækenland, og her er de regerende verdensmestre selvfølgelig igen favoritter.

Det skal dog ikke trække spændingen og især intensiteten helt og aldeles ud af kampen, der bliver en fysisk hård affære mod et hold, der i helt overvældende grad er bygget op omkring spillere fra AEK Athen og Olympiacos. 

Dermed er det i sagens natur spillere, der kender hinanden ud og ind, og man skal ikke undervurdere muligheden for, at de også vil prøve at overraske de danske spillere med en form for helbanepres, som tjekkerne med ret stor succes gjorde det i Danmarks første kamp.

Grækerne tabte deres indledende opgør mod Gruppe Fs andre favoritter fra Portugal med syv mål, så der er god sandsynlighed for, at Nikolaj Jacobsen får testet bredden lidt af i truppen, samtidig med at det gerne skulle bidrage positivt til målregnskabet.

Men uanset hvad, så skal man naturligvis følge festlighederne i Olympiahalle i München lørdag aften.

Elfenbenskysten vs Guinea Bissau (Kl. 21.00) 

Africa Cup of Nations starter i denne weekend, hvor værterne Elfenbenskysten tager imod Guinea Bissau i åbningskampen.

De dobbelte AFCON-vindere er værter for turneringen for blot anden gang. Sidste gang var i 1984, hvor det ikke engang lykkedes dem at komme videre fra gruppespillet. De vil forsøge at gøre mere væsen af sig denne gang i en gruppe bestående af Nigeria, Guinea-Bissau og Ækvatorialguinea.

Ivorianerne er store favoritter i denne kamp. De er ubesejrede i deres seneste 12 åbningskampe, mens Guinea-Bissau siden deres debut i turneringen i 2017 endnu ikke har vundet en kamp, men tabt seks gange og spillet tre uafgjort.

Willy Boly og Evan Ndicka udgør et solidt forsvarspar for Elfenbenskysten, og med Frank Kessie og Seko Fofana foran dem, bliver de en hård nød at knække.

Frank Kessie er en af de ivorianske profiler
Frank Kessie er en af de ivorianske profilerProfimedia

Oppe foran vil de prøve på at få det bedste ud af nogle af deres offensive talenter, med folk som Simon Adingra, Nicolas Pepe og Jonathan Bamba som store måltrusler.

Søndag

Australian Open - (Kl. 01.00) 

Tennis er tilbage! Eller, teknisk set har tennis sådan set været tilbage i omkring to uger , men i denne weekend går det for alvor løs, når sæsonens første Grand Slam går i gang, og det med et brag.

Det skyldes, at lodtrækningen til Australian Open byder på en række tunge kampe i første runde hos både mænd og kvinder.

Den måske mest bemærkelsesværdige kamp hos herrerne er kampen mellem Stefanos Tsitsipas, der blev nummer to i 2023, og Matteo Berrettini, der blev semifinalist i 2022.

Det er endnu uvist, hvilket niveau sidstnævnte vil spille på, da han har været ude med en skade siden august, men hvis han vender tilbage i god form, får vi en kamp mellem to af de bedste spillere i verden.

Den store historie på kvindernes side i åbningsrunden bliver den dobbelte mester Naomi Osakas tilbagevenden, efter hun i denne måned gjorde comeback, efter hun blev gravid for godt et år siden.

Naomi Osaka er tilbage i ketsjersvingende stil
Naomi Osaka er tilbage i ketsjersvingende stilProfimedia

Hendes tilbagevenden til Grand Slam bliver næppe nogen videre nem barselsretur, da den 26-årige japaner skal op mod verdens nummer 20, Caroline Garcia.

Med de danske briller på, så indleder Caroline Wozniacki ballet med sin kamp mod polske Magda Linette søndag morgen, mens Holger Rune og Clara Tauson først spiller natten til mandag mod henholdsvis japanske Yoshihito Nishioka, der er nummer 58 på verdensranglisten, og Greetje Minnen, der ligger som nummer 65.

Manchester United - Tottenham - (Kl. 17:30) 

Weekenden i Premier League afsluttes med et opgør mellem to af Englands største klubber, to klubber, der har haft meget forskellige første halvdele af sæsonen.

Tottenhams fans nyder livet under Ange Postecoglou og klubben ligger i øjeblikket nummer fem med kun et point op til tredjepladsen og seks point op til toppen af tabellen. Manchester United, der har både Rasmus Højlund og Christian Eriksen fit for fight, er derimod helt nede på ottendepladsen, otte point efter Spurs.

H2H
H2HFlashscore

Værternes håb om at få en meget tiltrængt succesoplevelse, er blevet styrket af, at Spurs' stjernespiller Son Heung-Min er rejst til Asian Cup, men holdet fra Nordlondon har hentet Timo Werner ind for at kunne klare sydkoreanerens fravær, og han bør være til rådighed.

Det er dårlige resultater i denne slags kampe, der har været en af de største svagheder for Erik ten Hag, siden han overtog Old Trafford, og endnu et nederlag vil sætte hollænderen under et enormt pres.

FC Barcelona - Real Madrid - Supercopa de Espana (Kl. 20.00)

Der er ingen vej uden om at smide en udgave af El Clásico på kalenderen for weekenden, og en sådan af slagsen har vi på programmet søndag aften, hvor de to ærkerivaler mødes til afgørelsen af den spanske Super Cup.

Andreas Christensen, der var storspillende i semifinalen mod Osasuna, skulle selvfølgelig gerne starte inde for Blaugrana i kampen, der spilles i Saudi-Arabiens hovedstad Riyadh. 

Barcelona er oppe på fire sejre i træk på tværs af turneringer, men de finder selvsagt ikke meget hårdere modstandere end Real, der på førstepladsen i La Liga er syv point foran catalanerne, og tillige kun har lukket 11 mål ind i 19 kampe.

Stemningen kommer unægteligt til at være anderledes under de noget sære forhold i ørkenstaten, men mon ikke, man kan regne med, at spillerne vil have vanligt ekstra fut under kedlerne mod deres respektive hademodstandere numero uno? Vi krydser fingre.

Redaktør Søren Jakobsen
Redaktør Søren JakobsenFlashscore