Farvel til El Tel: Den tidligere engelske landstræner Terry Venables er gået bort

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Farvel til El Tel: Den tidligere engelske landstræner Terry Venables er gået bort
Opdateret
Terry Venables var en umådeligt populær skikkelse i både engelsk og international fodbold
Terry Venables var en umådeligt populær skikkelse i både engelsk og international fodboldProfimedia
Det skriver BBC lørdag.

Den engelske fodboldlegende, der udover blandt andet at træne England, Tottenham og Queens Park Rangers, spillede for de to sidstnævnte blev 80 år, oplyser hans familie.

"Vi er fuldstændig knuste over tabet af en vidunderlig ægtemand og far, som døde fredeligt i går efter lang tids sygdom," lyder det i en erklæring fra familien.

"Vi vil bede om, at I lader os være alene i denne utroligt triste tid, så vi kan sørge over tabet af denne dejlige mand, som vi var så heldige at have haft i vores liv."

Venables førte England frem til EM-semifinalen på hjemmebane i 1996 og spillede over 500 kampe for især Chelsea, og siden Tottenham samt QPR. For det engelske landshold fik han blot to kampe.

I sin managerkarriere var han efter otte sæsoner i Crystal Palace og QPR forbi FC Barcelona, som han var ved roret for fra 1984-87. 

Her gjorde han dem til mestre i 1985, for første gang siden 1974, og han satte også sit britiske stempel på klubben ved at hente Gary Lineker samt Mark Hughes til fra den engelske 1. division.

Her havde Lineker størst succes med en topscorertitel og 21 mål i sin første sæson.

Han rykkede derfra tilbage til England og Tottenham, hvor han blandt andet var ansvarlig for nok engang at trække Gary Lineker med sig til klubben, samt at man hentede stjernefrøet Paul Gascoigne

I 1994 overtog han det engelske landshold efter en kikset kvalifikation til VM i USA i 1994, og her var han særdeles tæt på at bringe EM-trofæet hjem, da England var værter for slutrunden i 1996. De røg dog ud på straffespark i semifinalen mod Tyskland. I øvrigt på et afgørende, brændt straffespark af den nuværende landstræner Gareth Southgate.

Han var kendt som en spillernes mand, der altid tog dem i forsvar, hvilket især var nødvendigt med stærke karakterer som Tony Adams og Gascoigne på holdet. 

Hans sidste managertjans var som assistent for Steve McClaren, men dette endte i endnu en skuffelse for "El Tel", der blev fyret sammen med McClaren, efter en kikset kvalifiktion til EM 2008.