Et kæmpe sikkerhedsproblem: Kørere vil have bedre sigtbarhed i våde Formel 1-løb

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Et kæmpe sikkerhedsproblem: Kørere vil have bedre sigtbarhed i våde Formel 1-løb
Der er varslet regn både lørdag og søndag til det britiske Grand Prix.
Der er varslet regn både lørdag og søndag til det britiske Grand Prix.
Reuters
At køre i regn og slud er nu Formel 1's største sikkerhedsproblem, og et forsøg med en mudderskærmslignende anordning i næste uge bør fremskyndes til bilerne, hvis det virker, fortæller kørerne torsdag.

Forsøget på Silverstone har været under planlægning siden sidste år, men har fået større betydning, siden den 18-årige hollandske Dilano van't Hoff døde i sidste weekend i et vådt løb i juniorserien på Spa-Francorchamps.

McLaren og Mercedes stiller testbiler til rådighed, en med og en uden modificeringen.

"Det er et kæmpe sikkerhedsproblem i øjeblikket, og det skal løses. Vi kan ikke se noget i kraftigt regnvejr," kommer det fra Aston Martins canadier Lance Stroll til journalister ved det britiske Grand Prix.

"Jeg kan huske mange løb i løbet af de seneste par år i Formel 1, hvor du bare ikke kan se noget, når du er bag en bil, og det er ekstremt farligt ... vi burde ikke køre løb under de forhold."

"Hvis det virker, skal det (mudderskærmen, red.) sættes på bilerne så hurtigt som muligt. Og hvis det ikke virker, bør vi ikke sætte os selv i situationer, hvor vi kører under forhold, hvor vi ikke kan se."

McLarens Lando Norris påpeger, at problemet er "den største sikkerhedsmæssige bekymring i øjeblikket inden for Formel 1," og at det er på tide at gøre noget.

"Det er en skam, at vi var nødt til at se sådan en konsekvens, for at folk kan forstå, hvad der kan ske. Jeg synes, det er noget, der skal gøres."

"Det hjælper nogle gange at kunne se, hvor vi er på vej hen," sagde han sarkastisk.

Den danske Haas-kører Kevin Magnussen er enig med Stroll og Norris og fortæller, at kørerne lige så godt kunne lukke øjnene under visse forhold.

"Der er nul sigtbarhed, og det ville være fantastisk, hvis det kunne forbedres betydeligt," lyder det fra danskeren.

Red Bulls Sergio Perez siger samtidig, at tilføjelsen af mudderskærme kunne være et stort skridt fremad.

"Især efter det, der skete i sidste weekend, tror jeg, det er noget, vi skal forbedre," udtaler mexicaneren.

"Lige nu synes jeg, det er vigtigt, at løbsledelsen kun lader os køre, når det er sikkert, og hele feltet kan se noget."