CL-optakt: Napoli er favoritter til at indløse billet til 1/4-finalen for første gang

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: Napoli er favoritter til at indløse billet til 1/4-finalen for første gang

Victor Osimhen kan få en nøglerolle for Napoli.
Victor Osimhen kan få en nøglerolle for Napoli.Profimedia
Idoldyrkelsen er stor i Syditalien, og den bliver nok ikke mindre hvis Napoli avancerer. Frankfurt er lidt i dødvande, men intet giver energi som muligheden for videre deltagelse i Champions League.

Napoli reagerede på sit blot andet nederlag i Serie A-sæsonen ved at slå Atalanta komfortabelt sidste gang, hvilket øgede afstanden i toppen til hele 18 point. En første Scudetto siden 1990 ser nu ud til at være en formalitet, så napolitanerne kan vende blikket mod at nå kvartfinalen i Champions League for første gang i deres historie.

En dominerende 2-0 sejr over Eintracht Frankfurt i det første opgør sætter Luciano Spallettis mænd solidt i førersædet forud for returopgøret, da Napoli kun har tabt én hjemmekamp med tre mål siden 2013. Spalletti sagde, at "vi ønsker at nå stjernerne" i det, der kan blive en historisk sæson. En dominerende hjemmebanestatistik i Champions League kan være med til at opnå dette, da intet hold har slået dem på Stadio Diego Armando Maradona i Champions League siden 2017.

De to klubbers seneste form
De to klubbers seneste formFlashscore

Frankfurt skal på en af de mest skræmmende away-ture i Europa midt i en periode på fire kampe uden sejr, hvor tyskernes seneste skuffelse kom i et 1-1 opgør mod nedrykningstruede Stuttgart. 

Træner Oliver Glasner mener, at hans mandskab er "i stand til ekstraordinære præstationer", og deres positive resultater mod italienske hold på den kontinentale scene tyder bestemt på, at de kan hive endnu en kanin op af hatten.

Frankfurt fik to af deres tre sejre i gruppespillet på udebane, men det virker usandsynligt, at de kan hente de to mål de er bagud, uden at Napoli selv scorer. Frankfurt er også uden en udebanesejr siden november, hvilket betyder, at Glasners mænd har et stort bjerg at bestige i Napoli.

 

Hold øje med disse

Khvicha Kvaratskhelia er på alles læber, og scoringen mod Atalanta der mindede om den legendariske Maradona, hjælper ikke på hypen der er omkring georgieren. To mål og fire oplæg er det blevet til i Champions League, og hans evner frem i banen kan hurtigt komme i spil, da Frankfurt skal forsøge at satse, hvilket vil åbne banen for “Kvaradona”.

Kvaradona sætter ild i venstre side
Kvaradona sætter ild i venstre sideOpta på Flashscore, foto af AFP

I fraværet af topscorer Randal Kolo Muani, kommer der til at være pres på colombianske Rafael Borre, i jagten på de nødvendige mål. Borre er ikke kommet på tavlen i Champions League endnu, men får formentligt chancen fra start onsdag aften. I Bundesligaen er det blevet til to scoringer, men det er også normalt Muani der ligger helt fremme på 9’er positionen.

Stats på Borre mod Stuttgart
Stats på Borre mod StuttgartOpta by Flashscore, foto af Profimedia

 

Trupnyt, skader og karantæner

Førstemålmand Alex Meret ventes klar for Napoli, efter han trak sig under opvarmningen i weekenden. Stopperen Min-Jae Kim skulle også være klar for Napoli, der omvendt må undvære angriberen Giacomo Raspadori. 

Udover Muani må Frankfurt undvære Jesper Lindstrøm samt Junior Dina Ebimbe. Daichi Kamada startede ude i weekenden, men forventes at være klar til en tur i startopstillingen.

Kampen kan følges direkte på Flashscores kampside.