CL-optakt: Eintracht Frankfurt i CL knockoutfasen for første gang, Napoli venter

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

CL-optakt: Eintracht Frankfurt i CL knockoutfasen for første gang, Napoli venter

Muani bliver svær at stække for Napoli
Muani bliver svær at stække for NapoliProfimedia
Jesper Lindstrøm og Eintracht Frankfurt kommer på en hård opgave tirsdag aften mod Napoli. Flashscore.dk giver dig overblikket over Champions League opgøret.

Eintracht Frankfurt holdt trit med top fire i Bundesligaen ved at vinde 2-0 over Werder Bremen i weekenden, og da kampen var afgjort efter en time, kunne Oliver Glasner lade nogle vigtige spillere hvile med henblik på tirsdagens opgør.

Efter at have spillet sig hurtigt gennem gruppespillet vender Napoli tilbage til Champions League-kampe tirsdag, når de besøger netop sidste års Europa League-vindere Eintracht Frankfurt i Tyskland.

Mens Napoli gik videre til ottendedelsfinalerne ved at vinde deres første fem kampe, slog værterne til på sidste dag i gruppe D og snuppede andenpladsen. De to hold spiller nu i første opgør om, hvem der skal nå kvartfinalerne.

Italienerne fører Serie A efter en fremragende sæson, blandt andet takket være masser af mål. De har også bjergtaget det meste af Europa med deres flotte spil i den indledende fase af Champions League.

Stor sæson fra Kvaradona
Stor sæson fra KvaradonaFlashscore

Luciano Spalletti ved, hvad han har i sin nigeriansk-georgiske angrebsduo. Osimhen har udviklet sig til en komplet angriber og targetman. Hurtig, meget ligefrem i sine aktioner, samt et gennemsnit på 1,03 mål pr. kamp. Han deltager dog ikke meget i sit holds opbygningsspil.

Kvaratskhelia er meget mere aktiv i spillet, holder bolden selv i små rum og er også tilbøjelig til at skyde langt udefra. "Kvaradona", som den georgiske dribler blev kærligt døbt af fansene, skaber i gennemsnit 4,97 farlige målchancer pr. kamp. Spillere som Vinicius Junior, Leroy Sané eller Mo Salah kan ikke prale af en bedre værdi.

Frankfurt er bestemt et hold på vej frem, og de bliver nu det 11. tyske hold, der spiller i Champions League knockoutrunderne - i øvrigt det højeste antal af alle nationer.

”Die Adler” vandt deres sidste to kampe i gruppespillet - 2-1 mod både Marseille og Sporting - og sneg sig dermed videre til næste fase.  Samtidig blev Oliver Glasner den første østrigske træner til at vinde flere kampe i træk i turneringen og til at notere tre sejre i løbet af en enkelt sæson.

I alt har Glasners mandskab kun tabt to af de seneste 19 kampe i Europa, mens de har vundet 10 gange, og på hjemmebane på Deutsche Bank Park har de kun lidt ét nederlag i ni europæiske kampe - et overraskende 3-0-nederlag til Sporting i september sidste år.

Muani er brandvarm for tiden
Muani er brandvarm for tidenFlashscore

Frankfurt er også kommet i fokus i Bundesligaen, hvor de på det seneste har været imponerende og er rykket op i top seks. Den franske VM-stjerne Randal Kolo Muani har scoret syv mål i de seneste seks kampe, herunder det andet mål i en 2-0-sejr over Werder Bremen lørdag aften.

Forsvarsspilleren Junior Dina Ebimbe er ikke med for Frankfurt grundet ankelproblemer, men ellers er mere eller mindre hele truppen til rådighed for Glasner.

Sebastian Rode vil være klar til den første kamp mod Napoli efter sit sygefravær hos Werder - men går nok ikke direkte ind i startopstillingen. Glasner vil sandsynligvis starte med Sow og Kamada på den centrale midtbane - vel vidende at denne beslutning indebærer en vis risiko og er mere offensiv end defensiv.

Napoli vil mangle angriberen Giacomo Raspadori med en lårskade, mens de håber at Victor Osimhen bliver klar igen, efter han udgik i napolitanernes seneste kamp med Sassuolo.

 

Spillere at holde øje med: Efter sit mål i lørdags har Frankfurts Randal Kolo Muani sluttet sig til Lionel Messi og Neymar som de eneste spillere i Europas fem bedste ligaer med et tocifret antal mål og assists. Hold også øje med Napolis dynamiske duo Victor Osimhen (hvis han bliver klar) og Khvicha Kvaratskhelia, som tilsammen har stået for halvdelen af Napolis 56 mål i Serie A.