Casper Tengstedt afgør Lissabon-derby for Benfica: "Har drømt om øjeblikket"

Casper Tengstedt fik en hovedrolle i søndagens rivalopgør.
Casper Tengstedt fik en hovedrolle i søndagens rivalopgør.Pedro Nunes/Reuters/Ritzau Scanpix
Casper Tengstedt var på pletten i de døende minutter, da Benfica vandt topopgøret mod rivalen Sporting. Sejren betyder, at de to rivalerne nu ligger side om side i toppen.

Med en scoring til 2-1 i det 97. minut sikrede danske Casper Tengstedt søndag aften Benfica sejren over ærkerivalen Sporting i den bedste portugisiske fodboldliga.

Målet var Benficas andet i tillægstiden, efter at Joao Neves havde udlignet til 1-1 tre minutter forinden.

Tengstedts mål faldt efter et fladt indlæg mod det lille felt fra Fredrik Aursnes, der først så ud til at lande hos Benficas Rafa Silva.

Da Silva mistimede bolden, stod Tengstedt lige bagved - klar til at sende bolden i mål.

Ekstasen lod dog vente på sig, da målet i første omgang blev annulleret for offside. Men efter et VAR-tjek blev målet godkendt, hvorefter det meste af stadion brød ud i jubel.

"Jeg har drømt om dette utrolige øjeblik. At vinde derbyet og få tre point var fantastisk, og stemningen var spektakulær."

"Jeg kan ikke beskrive denne følelse. Det er et af de største øjeblikke i min karriere," siger Tengstedt ifølge mediet Bola na Rede.

Benfica var bagud i næsten hele anden halvleg, efter at Sportings Viktor Gyökeres havde sendt gæsterne foran med 1-0 lige før pausen.

Det var på trods af, at Sportings Goncalo Inacio blev sendt tidligt i bad, da han fik sit andet gule kort i det 51. minut.

Tengstedt startede kampen på bænken, men i det 64. minut valgte cheftræner Roger Schmidt at sende den danske angriber på banen til fordel for midtbanespilleren Florentino Luís.

Målet er Tengstedts andet for Benfica siden skiftet fra Rosenborg i januar.

På tværs af alle turneringer har han blot spillet 260 minutter i 12 kampe for Benfica i denne sæson. Det svarer til omtrent 22 minutters spilletid per kamp.

Tengstedt scorede sit første mål for Benfica i en 2-0-sejr hjemme mod Estrela tilbage i august.

Morten Hjulmand spillede hele kampen for Sporting på den centrale midtbane, mens Alexander Bah sad ude for Benfica med en skade.

Med sejren rykker Benfica over Sporting på førstepladsen i tabellen - dog kun som resultat af en bedre målforskel, da begge klubber er på 28 point.

Porto er lige bagefter med 25 point efterfulgt af Braga på 23 point.