Brøndby vinder intens kamp i Søhøjlandet og sikrer sig tre point

Brøndby kunne juble til sidst efter en spændende affære i Silkeborg.
Brøndby kunne juble til sidst efter en spændende affære i Silkeborg.Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Brøndby var under massivt pres i store dele af kampen mod Silkeborg, men formåede alligevel at vinde kampen

Jysk Park dannede rammen om søndagens sidste Superligakamp, som stod mellem Silkeborg IF og Brøndby IF. Silkeborg skal i år forsøge at kæmpe sig med i Mesterskabsspillet, mens forventningen til Brøndby er, at de skal blande sig i medaljekampen.

Brøndby startede kampen godt og gik højt på Silkeborg, der havde svært ve at spille sig ud af gæsternes høje pres.

Det lykkedes dog for hjemmeholdet, og endda på den mest effektive måde. Efter fem minutter blev Lukas Engel sendt i dybden, og han smækkede en knaldhårdt indlæg ind i fødderne på Tonni Adamsen, som sikkert sparkede bolden i nettet.

Ti minutter senere kom Brøndby dog tilbage i kampen, da Mathias Kvistgaarden spillede den tidligere Silkeborg-spiller Nicolai Vallys helt fri foran mål. Vallys satte en bred inderside på, og så var der balance i regnskabet igen.

Silkeborg var gode til at lade Brøndby have bolden og så slå til, når gæsterne lavede fejl på den sjaskvåde bane. Holdet fra Søhøjlandet satte flere gode omstillinger op, men formåede ikke at udnytte dem. Det var blandt, fordi Brøndby-keeper Thomas Mikkelsen diskede op med et par fine redninger.

Brøndby havde svært ved at kombinere sig igennem og kom aldrig til de helt store chancer i kampen.

De to hold gik derfor til pause med stillingen 1-1

Anden halvleg

Allerede efter 48 minutter måtte Thomas Mikkelsen diske op med to forrygende redninger, der holdt Brøndby inde i kampen. Den 39-årige keeper er lige nu førstevalg i Brøndby-buret, efter at Mads Hermansen er blevet solgt til Leicester. Og den rutinerede målmand viste sig flot frem.

Silkeborg var fortsat det farligste hold, og Brøndby kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen i starten af anden halvleg.

Efter 63 minutter skiftede Brøndby Mathias Greve ud og satte Håkon Evjen ind, og det var en god beslutning. Allerede minuttet efter var nordmanden fri i feltet efter Mathias Kvistgaarden fandt ham, og han sparkede Brøndby i front med 2-1.

Det var dog stadig hjemmeholdet, der var bedst. Ti Minutter efter Brøndbys føringsmål var Silkeborg tæt på at komme tilbage i kampen, da Kasper Kusk bragede bolden op i målhjørnet. Der var dog offside i opspillet, og målet blev derfor underkendt.

Det tog dog ikke pusten fra Silkeborg, der fortsatte med at presse på. Brøndby-forsvaret kæmpede med alt, hvad de havde lært for at forhindre en scoring.

Silkeborg kunne dog ikke få den udligning, de jagtede. Derfor kunne Brøndby trække sig sejrrigt ud af en voldsomt spændende kamp, hvor særligt Thomas Mikkelsen stod fantastisk i Brøndby-målet.