Brøndby-keeper fik gåsehud efter hyldest for drømmedebut: Fansene er vanvittige

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Brøndby-keeper fik gåsehud efter hyldest for drømmedebut: Fansene er vanvittige

Patrick Pentz var helt afgørende for kampens udfald.
Patrick Pentz var helt afgørende for kampens udfald.Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter længere tids søgen hentede Brøndby for ti dage siden en ny målmand på en etårig lejekontrakt, da holdet hapsede Patrick Pentz fra den tyske bundesligaklub Bayer Leverkusen.

Mandag aften fik han en vaskeægte drømmedebut for holdet, da han vogtede buret i en 1-0-sejr mod Vejle i Superligaen. Dybt inde i overtiden fik Brøndby et straffespark imod sig, som debutanten pillede, hvorved han sikrede sit nye hold sejren.

Efter kampen blev Pentz kaldt hen til de mange medrejsende fans for at lave en såkaldt Fenerbahce-hilsen, og det var en særlig oplevelse for den 26-årige østriger, selv om han ikke vidste, hvad han skulle gøre.

"Jeg vidste ikke, at det var en ting. Jeg vidste bare, man skulle komme, hvis de råbte ens navn. Jeg spurgte de andre spillere, hvad man skulle gøre. Man vil jo gerne give noget tilbage til fansene."

En Fenerbahce-hilsen går ud på, at fansene klapper og synger en spillers navn, hvorefter spilleren går ned til fansene og jubler med dem. Følelsen af Patrick Pentz første Fenerbahce-hilsen beskriver han med et enkelt ord.

"Gåsehud. Bare gåsehud."

Den nye Brøndby-målmand er generelt meget imponeret over fansene i Brøndby, selv om han ikke har været i klubben særlig længe.

"De rejser jo fandeme i tre timer for at komme her til Vejle. Fansene er vanvittige. Det er min anden udekamp med holdet, og der har været udsolgt begge gange."

"Nu kan de alle tage hjemad med en sejr," siger debutanten med et smil.

På trods af sin korte tid i dansk fodbold havde Pentz nået at læse op på Vejle-spidsen German Onugkhas foretrukne side at sparke straffespark i.

"Jeg havde set, at han havde sparket den samme vej de sidste seks gange, han havde taget et straffespark," forklarer den østrigske målmand.

"Så tænkte jeg, at man nok ikke prøver noget nyt, når det er i overtiden, og der er så meget pres på. Jeg kommer altid forberedt."

Sejren var Brøndbys tredje i træk i Superligaen, og Patrick Pentz ser frem til at få flere kampe i benene, så forholdet mellem ham og forsvaret kan udvikle sig yderligere.

"For tiden er holdet inde i en god stime, og det er fedt at være derinde med dem. Jeg tror, at kemien mellem forsvaret og målmanden vokser enormt meget af kampe som denne. Man får et godt forhold til hinanden, og man får snakket på banen."

"Man kan træne nok så meget, men en kamp er noget helt andet," afslutter debutanten.

Patrick Pentz og resten af Brøndby-mandskabet får mulighed for at udbygge sejrsstimen på søndag, hvor holdet tager imod Randers på hjemmebane.