Vejle brænder straffe i tillægstid mod Brøndby og taber for sjette gang i træk

Vejle brænder straffe i tillægstid mod Brøndby og taber for sjette gang i trækBo Amstrup/Ritzau Scanpix
Et straffespark konverteret af Ohi Omoijuanfo efter 74 minutter var nok til at give Brøndby en 1-0 sejr over Vejle BK, som havde et skud på stolpen og brændte et straffespark i tillægstiden.

For sjette gang ud af seks mulige gik Vejle fra banen i Superligaen uden point, da holdet mandag aften tabte 0-1 på hjemmebane til Brøndby efter at have misset et straffespark dybt inde i overtiden.

Brøndby sad på spillet i store dele af kampen, men havde svært ved at skabe chancer.

En hånd på bolden i feltet af Vejle-back Stefan Velkov efter 73 minutter gav gæsterne et straffespark, som Brøndby-spids Ohi Omoijuanfo tog sig stensikkert af, og han noterede sig dermed for sit første sæsonmål.

Efter 95 minutter fik Vejle også et straffespark for hånd på bolden, og dermed havde German Onugkha muligheden for at sikre Vejle sæsonens første point. Men debutanen i Brøndby-målet, Patrick Pentz, kom flot ned og reddede sejren hjem til Brøndby.

Sejren er Brøndbys tredje på stribe i Superligaen, en bedrift som klubben ikke har opnået siden marts 2022. De tre point sender vestegnsklubben op på tredjepladsen, hvor der er tre point op til FC Nordsjælland på førstepladsen.

Vejle ligger fortsat på sidstepladsen og er det eneste hold, der endnu ikke har fået point i denne sæson.

Fra kampens første fløjt satte gæsterne sig på spillet. Den første chance faldt dog til Vejle efter et hjørnespark, hvor syndebuk German Onugkha fra en fri position headede forbi bolden i det lille felt.

Vejle BK - Brøndby IF Holdopstillinger
Vejle BK - Brøndby IF HoldopstillingerFlashare

Brøndby fortsatte med at være i boldbesiddelse det meste af tiden, men holdet havde svært ved at omsætte boldbesiddelsen til chancer mod et Vejle-forsvar, der stod kompakt.

Værterne lurede hele tiden på en omstilling, og efter 26 minutter var holdet også tæt på at sætte gang i scoringen. En lang bold sendte kantspiller Tobias Lauritsen alene i dybden, men hans afslutning mod det lange hjørne tog stolpen.

Brøndby kom stærkest ud efter pausen, men præcis som i første halvleg havde Jesper Sørensens mandskab svært ved at komme helt tæt på Vejle-målet.

Vejle var tæt på efter 67 minutter, men Onugkhas hovedstød gled forbi stolpen, og i stedet skulle kampens enlige scoring falde i den anden ende, da Ohi Omoijuanfo endelig fik åbnet målkontoen.

Dybt inde i overtiden fik Vejle muligheden for at stjæle et point, da mandskabet fik et straffespark for hånd på bolden efter et VAR-gennemsym, men Patrick Pentz kronede en flot debut i Brøndby-målet med en redning.