Islandsk fodboldekspert: "Gylfi Sigurdsson i form er ALT for god til Superligaen"

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Islandsk fodboldekspert: "Gylfi Sigurdsson i form er ALT for god til Superligaen"

Opdateret
På Island har man store forhåbninger til Sigurdsssons eventuelle comeback.
På Island har man store forhåbninger til Sigurdsssons eventuelle comeback.Profimedia
Den islandske fodbold-ekspert, Hjörvar Hafliðason, siger til Flashscore.dk, at hvis den tidligere islandske storspiller, Gylfi Sigurdsson, er i en rimelig form, så er han ALT for god til den danske superliga

Lyngby Boldklub har sagt, at man er i dialog med den tidligere Premier League-stjerne og 'De Kongeblå' har indgået en mundtlig aftale med den islandske midtbanespiller, men klubben understreger, at aftalen endnu ikke er helt i hus. 

Lyngby Boldklubs fodboldchef, Nicas Kjeldsen, fortæller, at de danske fodboldfans kan glæde sig til at se islændingen i aktion i efteråret, hvis man kan nå til enighed. "Vi synes, det ser lovende ud. Det er ikke en spiller, når han har været ude så længe, der spiller om en uge. Men hvis der skal gå mange måneder, så giver det ikke helt mening. Hvis han skriver under med os, så kommer han til at spille i løbet af efteråret", fortæller han til Viaplay. 

Den islandske fodboldekspert,Hjörvar Hafliðason, der er en af Islands mest kendte TV-værter og i dag styrer podcasten "Dr. Football", fortæller, at interessen omkring Gylfi's mulige comeback naturligvis er meget stor på Island.

"Det er klart at på Island følger man sagaen med Lyngby meget tæt. Han er den bedste spiller, der nogensinde har spillet for Island, og på Island betragter man ham som en bedre spiller end Christian Eriksen, så det er klart at interessen er meget stor."

Gylfi Sigurdsson i kamp med Christian Eriksen
Gylfi Sigurdsson i kamp med Christian EriksenProfimedia

Flere spørgsmål end svar

Det store spørgsmål er dog, hvad det er for en spiller, man kommer til at se i Lyngby for trods hans imponerende CV er det meget langt tid siden, at Gylfi Sigurdsson har været på græs. Hjörvar Hafliðason fortæller også, at der er flere spørgsmål end svar, der er forbundet med islændingens comeback. 

"Han har ikke spillet siden den sidste kamp i sæsonen 2020/21, den 23.maj,  hvor han spillede for Everton mod Manchester City. Det er utroligt svært at sige noget om hans form for der er ingen, der har set ham spille fodbold i ca. to år, men han har trænet med Valur, den største klub i Reykjavik for at holde sig selv fit", siger Hafliðason og fortsætter:

"Han er måske en af de fem bedst frisparksskytter i Premier Leagues historie. Fra 2010 og ti år frem scorede han 76 mål i Premier League og han havde mindst lige så mange assists, så der er ingen tvivl om, at Gylfi i bare relativ god form er ALT for god til den danske Superliga, men det bliver sjovt at se ham spille igen."

På spørgsmålet om Lyngby er det rigtige mandskab for Gylfi at genoptage karrieren hos, siger han: ”Jeg tror, at han bare ønsker at spille fodbold, og være lykkelig. Husk på, at vi snakker om en ekstremt rig spiller. Han har formentlig tjent mere end 350 millioner kroner i karrieren, så han skriver bestemt ikke kontrakt med Lyngby for pengenes skyld. Han vil blot tilbage til det, han gør bedst, nemlig at spille fodbold. Jeg ved, at han ønsker at spille for det islandske landshold igen, og det her er første skridt mod at realisere den drøm", siger Hafliðason.

Michael Jordan formåede at gøre et storslået comeback
Michael Jordan formåede at gøre et storslået comebackProfimedia

Michael Jordan gjorde det, men kan Gylfi også?

Hafliðason beskriver Sigurdsson som en stille type, og at det er ikke for hans ledermæssige men i stedet for hans fodboldmæssige kvaliteter, at Lyngby skal give chancen for at vise formatet igen. 

"Han er ikke en mand, der tager teten i omklædningsrummet, der kommer ikke nogen vikinge-skrig fra ham, han foretrækker at holde sig for sig selv.Han er en stille dreng og på den måde også en typisk islænding", siger Hafliðason, der er meget i tvivl, om Sigurdsson kan genfinde sin gamle form i meget uvante omgivelser: 

"Fodbold er en underlig og svær størrelse. Michal Jordan kunne sige farvel til basketball og NBA og alligevel komme tilbage senere og genoptage karrieren, men jeg er ikke sikker på, at det kan lade sig gøre i fodbold. Jeg er ikke sikker på at man kan forlade fodbold i 24 måneder og forvente at komme tilbage på sit tidligere niveau", fortæller Hafliðason afslutningsvis.