Bombe i Vojens: Mario Simioni er færdig som head coach for Sønderjyske.

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Bombe i Vojens: Mario Simioni er færdig som head coach for Sønderjyske.

Mario Simioni har sagt sit job op
Mario Simioni har sagt sit job opDanmarks Ishockey Union
”Jeg ønsker kun klubben og vores fantastiske fans det bedste, og takker for tiden i SønderjyskE”, siger canadieren i forbindelse med offentliggørelsen.

Blamagen mod Rødovre hvor man satte en 3-0 føring over styr, blev for meget for candieren med de italienske aner, der nu har tømt sit skrivebord.

Det er en af de mest meriterede head coaches, og personligheder i det hele taget i dansk ishockey, der takker af for denne gang.

Som spiller repræsenterede Simioni både Vojens (Det nuværende Sønderjyske) og Odense. Som head coach har den 60-årige canadier, foruden Sønderjyske og Odense, også stået i spidsen for Frederikshavn og Herning.

På nær to korte ophold i Tyskland og Italien, har Simioni trænet i Danmark hele karrieren, der startede i 1999.

”Vi har haft en konstruktiv dialog om tingene i de seneste dage. Mario Simioni har selv konkluderet, at samarbejdet stopper nu. Det er derfor også en beslutning, som han selv har truffet, i respekt for klubben, spillerne og fansene”, lyder det i en pressemeddelelse fra klubbens adm. Direktør Klaus Rasmussen.

Simioni og Sønderjyske hænger uløseligt sammen. I to perioder er det, blandt meget andet, blevet til fire danske mesterskaber, det seneste ligger dog tilbage til sæsonen 2012/13.

”Alle, der interesserer sig for ishockey, ved, hvor stor betydning Mario Simioni har haft for ishockeyflagskibet i Vojens. Der er vundet mesterskaber og medaljer, og i hans seneste periode som cheftræner har han sammen det øvrige, sportslige team også vundet en europæisk titel og et pokalmesterskab”, siger Rasmussen.

Mario Simioni var med som assisterende landstræner for Danmark, under Deutschland Cup i 2022.

I første omgang udnævnes Anders Førster, der var assistent under Simioni, som ny head coach for Sønderjyske. Han får assistance af formanden for amatørafdelingen, Casper Stockfisch.

Duoen får dermed debut allerede fredag, når Odense Bulldogs kommer på besøg.