Endnu en spiller forlader Sønderjyske mens sæsonen er i gang: Gatz stopper karrieren

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Endnu en spiller forlader Sønderjyske mens sæsonen er i gang: Gatz stopper karrieren

Oliver Gatz stopper karrieren med øjeblikkelig virkning
Oliver Gatz stopper karrieren med øjeblikkelig virkningDanmarks Ishockey Union
Som 18-årig var Oliver Gatz en af de få danskere, der kunne blive draftet til NHL. Det lykkedes ikke. Nu indstiller ishockeyspilleren sin karriere i en alder af 25 år.

Tidligere på sæsonen var det finske Ville Leskinen der trak stikket, da han under sæsonen brød kontrakten, for at skifte til HK Olimpija Ljubljana fra Slovenien.

Nu er det så backen Oliver Gatz, der dermed spillede din sidste kamp, da Sønderjyske mandag tabte med 6-5 til Rødovre

Det sker af personlige årsager, som ikke er udpenslet synderligt i den forholdsvis korte tekst, som er lagt ud på klubbens hjemmeside.

"Han vil gerne noget andet i det civile liv, det respekterer vi, der er også et liv udenfor ishockeybanerne. Oliver har leveret en både stærk og loyal indsats, og vi kan kun give ham de bedste ønsker om held og lykke på hans videre vej", siger direktør Klaus Rasmussen.

Oliver Gatz har været hos Sønderjyske siden 2019/20-sæsonen. Inden da var han hos Aalborg Pirates, hvor han også formede sit ishockeytalent i de unge år.

Fra 2016 til 2018 var han for en stund i Herning Blue Fox, og det var i den periode, at han kunne være blevet draftet til NHL.

Det var nærmere bestemt i 2017, at Oliver Gatz lignede en ung mand, der kunne tage skridtet ind i nordamerikansk ishockey.

Inden draften blev han blandt andet set an af Los Angeles Kings, som screenede spillere fra den europæiske scene som led i et samarbejde med den tyske klub Eisbären Berlin.

Oliver Gatz blev dog aldrig draftet og fortsatte karrieren i Danmark. Los Angeles Kings valgte en anden dansker det år. Jonas Røndbjerg blev valgt i tredje runde.

Oliver Gatz har spillet en enkelt landskamp for Danmark.