Bjorkstrand dobbelt målscorer for Seattle - Frederik Andersen udgik skadet

Oliver Bjorkstrand var på pletten fra Seattle Kraken to gange mod Vancouver.
Oliver Bjorkstrand var på pletten fra Seattle Kraken to gange mod Vancouver.Getty Images via AFP
Det var i sandhed en blandet nat i NHL. Oliver Bjorkstrand viste sig flot frem i "lokalopgøret" mod Vancouver med to scoringer, mens Frederik Andersen måtte udgå skadet med en upper-body injury efter første periode af Carolinas sejr over Dallas.

Seattle Kraken - Vancouver Canucks 6-1

I nordamerikansk målestok var der tåle om lokalopgør da Kraken gjorde kort proces med Canucks. Danske Oliver Bjorkstrand lavede sæsonmål nummer otte og ni, og havde en stor aktie i Seattles sejr. Danskeren åbnede festen med et rigtigt arbejdsmål, da han sendte pucken i nettet bedst som han var ved at falde bagover. Det andet mål var mere klassisk Bjorkstrand, med en knaldhård afslutning fra kanten af den ene faceoff-cirkel. Vancouver skiftede træner for ganske nylig, og nederlaget til Seattle var det første under den nye headcoach. Med sejren holder Kraken snor i topholdene i Pacific Division, hvor Seattle også har spillet nogle kampe færre end de øvrige tophold.

Dallas Stars - Carolina Hurricanes 2-3 (OT)

Carolina vendte nederlag til sejr i overtiden, men for danske Frederik Andersen blev kampen ikke mindeværdig. Andersen startede i mål, men efter 20 minutter havde han lukket to mål ind, og måtte trække sig med en ny skade. Danskeren var netop kommet tilbage for Carolina efter at have misset 29 kampe. Carolina kom ellers foran i undertal ved Sebastian Aho, men to scoringer indenfor fem minutter bragte Dallas i front. Gæsterne fik udlignet i 2. periode, og kunne tage to points med hjem til Raleigh, da Martin Necas med sit 19. sæsonmål afgjorde kampen i overtid.

Toronto Maple Leafs - New York Rangers 3-2 (OT)

Der var klassisk Original Six opgør i Toronto, og det blev et tæt et af slagsen. Toronto var foran efter 1. periode, men to scoringer af tjekkiske Filip Chytil bragte Rangers i front inden den sidste periode. Toronto-backen Timothy Liljegren bragte balance i kapmen med fire minutter tilbage, da han fulgte up på en retur og fik passeret Igor Shesterkin i Rangers-målet. Mitch Marner afgjorde kampen 19 sekunder inde i overtiden med en fornem solopræstation.

Edmonton Oilers - Columbus Blue Jackets 2-3 (OT)

Columbus fik holdt Edmontons stjerner mere eller mindre fra fadet, og kunne liste over grænsen med to point. Columbus kom i front, men som trenden var for flere af nattens kampe, blev opgøret vendt på hovedet i den midterste periode. Edmonton lavede to, og var foran 2-1 inden 3. periode. Gæsterne udlignede midtvejs i den sidste periode, og tog sejren da Kent Johnson skar ind midt for mål, og sendte pucken i mål med et håndledsriv og en afretning undervejs. Med sejren brød Blue Jackets sejrsstime der inden kampen lød på seks.

Ottawa Senators - New York Islanders 2-1

Islanders tabte for sjette gang i træk, blandt andet takket være 21 redninger fra Anton Forsberg i Senators-målet. Forsberg afløste Cam Talbot der måtte udgå skadet omkring midtvejs i kampen efter 14 redninger på 14 afslutninger. Shane Pinto og Claude Giroux bragte Ottawa på sejrskur, og så var det ikke nok at Brock Nelson fik reduceret i slutningen af 2. periode med sin 18. sæsonscoring. Ottawa fik dermed rejst sig ovenpå 5-1 nederlaget til Winnipeg, mens Islanders er i frit fald i Metropolitan Division.