Belgien slap heldigt fra canadiske opkomlinger - effektivitet sikrede belgisk 1-0

Michy Batshuayi fejrer sin matchvindende scoring.
Michy Batshuayi fejrer sin matchvindende scoring.AFP
Belgien kom i menneskehænder mod Canada, der viste sig som en særdeles umedgørlig modstander. Et enligt Batshuayi-mål reddede dog dagen fra de belgiske medaljefavoritter.

Belgien dominerede så langt fra i en halvleg, hvor det var tydeligt at Canada, i lighed med flere af de andre hold, der har overrasket de klassiske storhold under denne turnering, var en lidt ubekendt størrelse for deres modstandere.

En storspillende Jonathan David gjorde flere gange decideret nar med hvem, der nu turde gå til ham, og Belgiens spil blev konstant spoleret, med sporadiske chancer til undtagelse. Efter blot 11 minutter fik Canada et straffespark, efter der korrekt blev dømt hånd på bold, men Alphonso Davies kunne ikke passere Courtois, der gættede rigtigt og parerede flot.

Primære facts
Primære factsFlashscore

Frem og tilbage bølgede kampen, men Canada var klart mest overbevisende, indtil Michy Batshuai kort før pausen satte en chance ind, der opstod lidt ud af det blå. Tydeligt frusterede canadiere, hvilket var forståeligt, da det var meget mod spillets fordeling.

Efter pausen fortsatte billedet, og Canada var ofte farlige, men aldrig effektive nok. En noget vag Eden Hazard blev pillet ud efter en times tid, og ind kom i stedet Brightons Leandro Trossard. Det hjalp ikke meget mere på en belgisk offensiv, der tydeligt manglede den fortsat skadede Romelu Lukakus fysiske formåen, og havde svært ved at komme frem til yderligere chancer, mens Canada stadig pressede på.

Til sidst svigtede de canadiske kræfter dog, og Belgien kunne trække sig tilbage med tre point efter en dag på kontoret, der nok blev hårdere, end de havde regnet med på forhånd. Canada skal derimod ærgre sig over at møde verdens måske bedste målmand i Courtois, der tog sig af alt, der kom hans vej. Men selvom de endnu har til gode at score et mål ved en VM-slutrunde, så skal man næppe undervurdere Canada fremover.

Noteres skal i øvrigt, at gode, gamle Atiba Hutchinson spillede en time for Canada.