Viktor Axelsen arbejder sig til sejr over mør inder: Klar til semifinale

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Viktor Axelsen arbejder sig til sejr over mør inder: Klar til semifinale

Opdateret
Viktor Axelsen arbejder sig til sejr over mør inder: Klar til semifinale
Viktor Axelsen arbejder sig til sejr over mør inder: Klar til semifinaleProfimedia
Badmintonstjernen Viktor Axelsen er klar til semifinalen i World Tour-turneringen Japan Open efter en lang og hård kamp.

Den stærke fynbo vandt fredag formiddag dansk tid sin kvartfinale over Prannoy Haseena Sunil, verdensranglistens nummer ti, med stort besvær. Axelsen sejrede 19-21, 21-18, 21-8 efter mere end fem kvarter på banen.

"Det var en hård kamp. Jeg var helt nede i sækken, da jeg tabte et tæt første sæt. Det var jeg godt frustreret over. Jeg kom tilbage i andet sæt, og jeg er rigtig glad for den måde, hvorpå jeg afsluttede kampen - specielt i tredje sæt. Fysisk fik jeg gjort det rigtig hårdt for ham, og så faldt han lidt til sidst," siger Axelsen ifølge TV 2 Sport efter sejren.

Nu er Axelsen blot to vundne kampe i Tokyo fra at tage sin turneringssejr nummer 20 på World Touren, som blev etableret i 2018 og tog over for turneringsserien Superseries.

Fredagens danske triumf må karakteriseres som en arbejdssejr for Axelsen.

Storfavoritten så ellers ud til at være i fuld kontrol fra opgørets start. Hurtigt kom Axelsen på 5-1 og siden 11-8 og 17-12, før kampen skiftede karakter.

Pludselig kunne inderen returnere alt, og Axelsen lavede uventede fejl. Det gav en indisk sætsejr på 21-19.

Axelsen var tydeligt frustreret, da han endte med at tabe de første fem dueller af andet sæt, og Axelsen nåede at komme ned med 1-7, før han genvandt initiativet.

Langsomt men sikkert begyndte Axelsen at indhente inderen trods lidt netproblemer. Der var fuld kontakt ved 15-15, og Prannoy virkede mør. Kort efter tog Axelsen sætsejren og fremtvang et afgørende tredje sæt.

Her viste Axelsens fysiske overlegenhed sig afgørende. Inderen havde tunge ben og gispede efter vejret mellem hver duel.

Axelsen var også træt, men formåede at holde et højere koncentrationsniveau og oparbejdede et større og større forspring.

Midtvejs førte Axelsen 11-5, og danskeren vandt sættet 21-8.

I semifinalen venter fjerdeseedede Kodai Naraoka. Hjemmebanehåbet var torsdag Anders Antonsens modstander, men aarhusianeren blev skadet undervejs, så Naraoka kunne avancere uden at anstrenge sig. Fredag vandt japaneren over Shi Yu Qi i kvartfinalen.

Japan Open er en Super 750-turnering og er dermed placeret i World Tourens næstbedste turneringslag. Axelsen vandt Japan Open i 2017.