Anders Antonsen tager sjette sejr i træk mod Rasmus Gemke i dansk All England-duel

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce
Anders Antonsen tager sjette sejr i træk mod Rasmus Gemke i dansk All England-duel
Anders Antonsen tog rimelig komfortabel sejr mod Rasmus Gemke
Anders Antonsen tog rimelig komfortabel sejr mod Rasmus GemkeProfimedia
Hverken Anders Antonsen eller Rasmus Gemke er kommet flyvende ind i 2023, men bedømt på deres møde tirsdag ved All England er førstnævnte tættest på at nå sit topniveau.

Antonsen var bedst i næsten alle spillets facetter, da de to tørnede sammen i første runde, og det endte med en relativt sikker sejr på 21-16, 21-18 til Antonsen.

Han møder i næste runde inderen Lakshya Sen.

Med sejren udbyggede Antonsen også sin fejlfrie statistik mod barndomsvennen Gemke. Antonsen fører 6-0 i indbyrdes opgør nu, hvilket selv overrasker ham en smule.

"Jeg synes ikke helt, det afspejler vores niveauforskel, at jeg fører 6-0. Men jeg er kommet godt ud af kampene og har måske haft en lillebitte fordel rent taktisk", siger han efter sejren.

Fra 6-6 i første sæt åbnede han et hul med fem point i træk. Det kom Gemke sig aldrig over i sættet, hvor han sidenhen aldrig kom tættere på end tre points forskel.

Billedet var lidt det samme efter sidebyttet, og efter opholdet blev det også tydeligt, at Gemke senest af de to har været ude i en længere periode med en skade.

Trætheden begyndte at præge Gemkes spil, og der var mere overskud i Antonsens bevægelser.

En træt Gemke var nødt til at tage flere chancer i sit spil. Det er sjældent en holdbar strategi i længden.

Det var det heller ikke tirsdag, og Anders Antonsen er klar til anden runde efter en solid sejr, selv om Gemke undervejs leverede flot spil i lange perioder.

"Anders spillede meget stabilt gennem hele kampen. Han var god til at tage de rigtige chancer på de rigtige tidspunkter", siger Rasmus Gemke, der var i aktion i en stor turnering for første gang siden sin skade.

"Fysikken var egentlig fin. Jeg havde nok håbet på, at jeg kunne have holdt lidt længere og været lidt stærkere i nogle perioder."

Ligesom for Gemke blev første runde også eneste kamp i den traditionsrige turnering for Line Kjærsfeldt og mixeddoublen med Mathias Thyrri og Amalie Magelund.

Sidstnævnte mødte ikke overraskende overmagten i skikkelse af det topseedede kinesiske par Zheng Si Wei og Huang Ya Qiong.

Til gengæld var Kjærsfeldt meget tæt på sejren mod indoneseren Gregoria Tunjung. Danskeren havde to matchbolde ved 20-18 i tredje sæt, men tabte så de følgende fire bolde.

I damedouble sled Sara Thygesen og Maiken Fruergaard sig videre med en sejr i tre sæt over et hollandsk par.

Viktor Axelsen og herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup spiller senere tirsdag.