Aalborg henter uafgjort i Kiel i hæsblæsende CL-drama

Aalborg henter uafgjort i Kiel i hæsblæsende CL-dramaProfimedia
Der blev spillet en uhyre tæt kamp onsdag aften i Champions League-opgøret mellem Aalborg Håndbold og THW Kiel.

Aalborg Håndbold spillede onsdag aften 36-36 på udebane mod det tyske storhold THW Kiel i Champions League. Nordjyderne førte i begge halvlege med tre mål, men Kiel førte knebent i det meste af slutfasen, og derfor var en pointdeling ganske fair.

Med resultatet ligger Aalborg nummer fire i gruppe B med syv point, mens Kiel på femtepladsen har fem point. De seks bedste hold i gruppen går videre.

Kiel havde tabt tre af sine første fem kampe og ville med et nyt nederlag blive hægtet af top-4-feltet i denne omgang. Omvendt kunne Aalborg komme fire point foran Kiel, men nu endte det midt imellem.

Sådan forløb kampen:

Kampen begyndte i et vanvittigt hæsblæsende tempo med mange mål. Aalborg skulle bare bruge 12 minutter på at score sine første 11 mål.

Kiel-keeper Niklas Landin, der skifter til Aalborg næste sommer, reddede intet og efter 0 redninger på 11 skud blev han erstattet med Tomas Mrkva, der kom ind og satte en stopper for de mange Aalborg-mål.

Det var ikke mindst hans skyld, at Kiel kom på 12-12 efter flere føringer på tre mål til nordjyderne.

Mikkel Hansen varmede bænk de første ti minutter, og i stedet var det stortalentet Mads Hoxer, der tog en tidlig hovedrolle med flere fremragende afslutninger. Den 21-årige højreback scorede fire mål de første seks minutter til dansk føring på 6-4.

Mikkel Hansen kom dog ind og havde sin første direkte duel med Landin ved et straffekast, som Hansen udnyttede til føring på 11-8.

Mrkvas mange redninger fik dog Kiel tilbage i kampen. Med sit fjerde mål sørgede Harald Reinkind for, at det tyske hold kunne holde pause foran med 17-16.

Aalborg fandt dog vej til netmaskerne hyppigt igen fra anden halvlegs start, og det blev til otte scoringer på lige så mange minutter, så Aalborg på Mikkel Hansens scoring på foran 24-21.

I denne periode var Mads Hoxer igen forrygende. Ud over sine mål stod han gang på gang for fine oplæg til holdkammeraterne.

Aalborg førte flere gange med tre mål, men Kiel var ikke slået. I en god periode scorede Kiel tre mål i træk, så holdet med ti minutter tilbage førte med 30-29.

Særligt den svenske venstreback Eric Johansson trådte i karakter med sine i alt ni mål.

Derfra blev det uhyggeligt tæt. I de sidste syv minutter vekslede det konstant mellem etmålsføringer til Kiel og uafgjort. Aalborg udlignede til 36-36 med et halvt minut tilbage, og så kunne Kiel køre det sidste angreb, men uden succes.