Völler vil finde ny tysk landstræner på tre en halv uge

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Völler vil finde ny tysk landstræner på tre en halv uge

Völler vil finde ny tysk landstræner på tre en halv uge
Völler vil finde ny tysk landstræner på tre en halv ugeThilo Schmuelgen/Reuters/Ritzau Scanpix
Tirsdag aften får Rudi Völler comeback som tysk fodboldlandstræner efter fyringen af Hansi Flick.

Men testkampen mod Frankrig bliver en engangsforestilling for den 63-årige tidligere stjerneangriber, der i sin rolle som direktør for landsholdet har travlt med at finde Flicks efterfølger.

Midt i oktober rejser det tyske landshold til USA for at spille to testkampe, og planen er, at en ny landstræner skal være på plads i god tid inden da.

"Det er vigtigt, at vi kan præsentere den rigtige allerede i løbet af tre en halv uge. Det arbejder vi på", siger Rudi Völler ifølge dpa.

Trænerjagten er dog ikke nødvendigvis ligetil, for der er ikke mange ledige topnavne, der vil kunne overtage med kort varsel.

I tyske medier bliver den tidligere Bayern München-træner Julian Nagelsmann udråbt som det oplagte valg. Men han er stadig på kontrakt i den sydtyske storklub, selv om han blev fyret i foråret.

Avisen Bild skriver, at Bayern er klar til at lade Tysklands Fodboldforbund (DFB) overtage Nagelsmann uden at betale overgangssum. Men det kræver, at DFB er indstillet på at overtage hele hans betragtelige løn.

Völler bekræfter, at 36-årige Nagelsmann kan være en kandidat til jobbet.

"Selvfølgelig er der trænernavne, der kommer på tale. Det siger sig selv. Naturligvis er Julian Nagelsmann som mange andre en absolut toptræner", siger han.

Ifølge tysk presse er Liverpools Jürgen Klopp ønsketræneren, men han er ikke til rådighed. Ralf Rangnick vil fortsætte sit arbejde som østrigsk landstræner, og Stefan Kuntz er bundet af en kontrakt i Tyrkiet.

Den hollandske veteran Louis van Gaal nævnes også som kandidat. Han erklærede sig i sidste uge klar til at afbryde sin pension, hvis han blev tilbudt et stort landstrænerjob.

Opgaven for den nye landstræner bliver at forberede det tyske landshold til EM på hjemmebane i juni.

"Vi har stadig trekvart år til at antænde euforien. Det er absolut muligt med en ny landstræner. Vi kan stadig spille et godt EM", siger Rudi Völler.

Tysklands testkamp mod Frankrig spilles i Dortmund og begynder klokken 21.