Vinker farvel til legende: Brooklyn Nets må finde ny cheftræner

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Vinker farvel til legende: Brooklyn Nets må finde ny cheftræner

Som spiller opnåede Steve Nash at blive valgt til All-Stars otte gange, ligesom han to gange blev kåret som MVP.
Som spiller opnåede Steve Nash at blive valgt til All-Stars otte gange, ligesom han to gange blev kåret som MVP.AFP
Det blev aldrig til den helt store succes for Steve Nash i Brooklyn Nets, og tirsdag valgte han og holdets ledelse at gå hver til sit. Nu overvejer Brooklyn Nets angiveligt at indstille sigtekornet på en kontroversiel og suspenderet cheftræner.

Det skulle have været NBA's helt nye superhold, anført af en decideret trehovedet drage, Kevin Durant, James Harden og Kyrie Irving. Og til at lede tropperne havde man såmænd ingen ringere end Steve Nash, der med sine to MVP-priser og en plads i Hall of Fame kun kan beskrives som en rigtig NBA-legende. Ambitionerne var ikke til at tage fejl af og i det hele taget kæmpestore i Brooklyn Nets op til sidste sæson. 

Men det gik ikke helt som håbet. Den trehovedede drage fik aldrig for alvor lov at spy ild. Det ene hoved, Kevin Durant, kæmpede med skader. Det andet, Kyrie Irving, har længe levet en skandaleombrust tilværelse med masser af negativ omtale udenfor banen. Og det tredje hoved blev såmænd kappet af, før sæsonen overhovedet var overstået, sendt til Philadelphia i et trade, der sendte blandt andre Ben Simmons i den anden retning.

Sæsonen blev da også en gedigen skuffelse for Nash og Co. Kun 44 sejre blev det til ud af 82 mulige, og i slutspillet fik man klø af Boston Celtics allerede i første runde, smidt ud på bagdel og albuer med fire nederlag i fire kampe. 

Denne sæson er startet tilsvarende skidt for Brooklyn Nets. Steve Nash fik således kun samlet to sejre i sæsonens første syv opgør, og det fik tirsdag konsekvenser, da holdets øverste ledelse og Steve Nash besluttede at gå hver til sit. 

Udfordringer uden fortilfælde

Særligt stjerneguarden Kyrie Irving har været en torn i øjet for Steve Nash. Senest har den forhenværende Cavaliers- og Celtics-stjerne fået masser af negativ presseomtale, efter han på sin Twitter-profil promoverede en åbenlyst anti-semitisk film.

Tidligere har Irving også nægtet at lade sig vaccinere mod corona, hvilket besværliggjorde udebanekampe mod ligaens canadiske hold, Toronto Raptors, ligesom han har flirtet med konspirationsteoretikeren Alex Jones og været fortaler for idéen om, at jorden skulle være flad. 

Samtidig har Kevin Durant døjet med skader i længere tid, mens erstatningen for James Harden, australske Ben Simmons, ligeledes har skadeskvaler og ovenikøbet ikke kan få spillet til at fungere, når han rent faktisk er tilgængelig. 

"Siden han overtog styringen, har Steve (Nash, red.) stået overfor uhørt mange udfordringer, og vi er ham dybt taknemmelige for det lederskab, den tålmodighed og den ydmyghed, han har udvist gennem hele sin periode hos os," udtaler holdets general manager, Sean Marks, på ligaens hjemmeside. 

Overvejer suspenderet træner

I første omgang er nøglerne til holdet blevet lagt i hænderne på assistenttræner Jacques Vaughn, der også i 2020 havde en periode som midlertidig cheftræner for Brooklyn Nets. Allerede natten til onsdag fik han også lov at smage nederlagets bitre saft, da Chicago Bulls slog Brooklyn i New York med 108-99. 

Men måske er det bare meningen, at Brooklyn Nets skal rime på kontroverser, for rygterne svirrer allerede om, hvem holdejer Joe Tsai og general manager Sean Marks har i sinde at hive ind som erstatning for Steve Nash. 

Særligt Ime Udoka, der tidligere har været assistent i Brooklyn, er blandt favoritterne til at overtage posten. I øjeblikket er Ime Udoka dog suspenderet fra sin trænergerning i Boston Celtics, som han sidste sæson bragte til NBA-finalerne. Suspenderingen er kommet på baggrund af, at Udoka overtrådte holdets interne regler ved at indlede et forhold til en kvindelig ansat. 

Hvis Nets imidlertid skulle beslutte sig for at gå en mindre kontroversiel vej, bliver der også peget på tidligere Utah Jazz-chef Quin Snyder, der i øjeblikket er uden arbejdsgiver. Men indtil en permanent løsning er fundet, bliver det altså Jacques Vaughn, der skal forsøge at bringe Nets på ret køl.