Viborg-træner savnede offensiv kvalitet mod oprykker

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Viborg-træner savnede offensiv kvalitet mod oprykker

Opdateret
Jacob Friis vil have mere action på toppen af banen.
Jacob Friis vil have mere action på toppen af banen.Scanpix
Kvaliteten i angrebet manglede ganske enkelt.

Det er svaret fra Viborg-cheftræner Jacob Friis efter en rodet nulløsning mod oprykkerne fra Hvidovre IF i Superligaen mandag aften.

"Der manglede bare offensiv kvalitet, og på den måde er der ikke noget, der skal pakkes ind. Vi havde nok muligheder til at være dygtigere, og det var vi ikke.Sådan en kamp ender ikke 0-0 ud af den blå luft, men fordi der manglede et eller andet set med Viborg-briller i kvaliteten på den sidste tredjedel," siger Jacob Friis.

Viborg-holdet har denne sommer skiftet en del ud i offensiven, hvor stjernen Elias Achouri er blevet solgt til FC København, mens nye unge kræfter som Serginho, Nigel Thomas og Anosike Ementa er kommet til.

Alligevel vil Viborg-chefen ikke koble nulløsningen mod Hvidovre sammen med den nye offensive konstellation på holdet.

"Selvfølgelig er relationer og tilpasning en del af forklaringen, men det tillægger jeg ikke, at vi ikke fik scoret. Der er noget teknisk udførsel, som skal ske med større effektivitet og kvalitet. Så det er nogle helt håndgribelige ting, siger Jacob Friis.

Én af Viborgs store profiler er den 20-årige højre back Anton Gaaei, og han ser lovende takter fra den nye offensive trio bestående af Serginho, Nigel Thomas og Anosike Ementa trods ineffektiviteten mandag aften.

"De har fået en god start, selv om det selvfølgelig er svært, når de kommer fra en helt anden kultur og skal vænne sig til dansk fodbold med høj intensitet, hvor man skal løbe meget.

- Det tager selvfølgelig noget tid at tilpasse sig. Men de er startet godt, og så må vi bare lige kigge på det, der skal gøres endnu skarpere," siger Anton Gaaei.

Viborgs næste chance for at få forløst den nye offensiv er hjemme mod det andet oprykkerhold, Vejle, i næste runde af Superligaen.