Viborg HK forlænger imponerende stime på svær udebane mod lokalrivalerne fra IkastProfimedia
Viborg HK lignede en skygge af sig selv i begyndelsen af sæsonen, men den traditionsrige håndboldklub har for alvor fået vendt skuden.

Onsdag aften vandt viborgenserne deres sjette ligakamp i træk og tilmed i en svær udekamp mod Ikast Håndbold.

Før onsdagens kamp havde Ikast vundet samtlige ti kampe på hjemmebane i sæsonen, men Viborg tog fra lokalopgøret med en sejr på 28-24.

En formidabel start gav Viborg en stor føring i kampens begyndelse, før Ikast i første halvleg fik vendt kampen. Men mønsteret gentog sig efter pausen, og denne gang holdt Viborg fast.

Ikast er nummer tre i kvindernes liga med 30 point. Der er fem point op til Team Esbjerg på andenpladsen og ni til førerholdet Odense Håndbold. Viborg er på femtepladsen med 27 point.

Både Esbjerg og Odense hentede lidt senere sikre sejre over henholdsvis Aarhus United og HH Elite og fortsætter parløbet i toppen.

Viborgs gode start skyldtes ikke mindst en flot præstation af målvogter Mathilde Juncker, som reddede det meste, der kom hendes vej.

I den anden ende var Viborg-skytterne effektive og bragte holdet på 9-4 efter 18 minutter. Men så gik gassen så småt af ballonen for gæsterne.

På fire gyldne minutter kom Ikast på omgangshøjde, og med et minut til pausen stod fløjspilleren Line Hougaard for første halvlegs sidste scoring til 13-11.

Holdene sloges om overtaget i begyndelsen af anden halvleg, og lidt overraskende var det Viborg, der tog det på ny.

Der var god fart og timing i gæsternes angrebsspil. Viborg havde ikke de store problemer med at tilspille sig store chancer og udbyggede langsomt sit forspring.

Med 13 minutter igen sørgede Emilie Hovden på et straffekast for at bringe Viborg foran med fire mål.

Emma Lindqvist holdt Ikast inde i kampen med tre hurtige scoringer, men Viborg havde modsvar på det hele denne aften.

Med et par minutter igen fik Viborg-spillerne i en timeout besked på at give alt, og det gjorde de. Værterne kom ikke tæt på point i slutfasen, og Viborg begynder at ligne et ubehageligt slutspilsbekendtskab for topholdene i ligaen.