Tennis: Italienske Jannik Sinner historisk nummer tre på verdensranglisten

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Ustoppelige Sinner skriver italiensk tennishistorie med ny ranglisteplacering

Jannik Sinner har vundet 12 af sine 16 finaler på ATP Touren.
Jannik Sinner har vundet 12 af sine 16 finaler på ATP Touren.Dean Mouhtaropoulos/Getty Images via AFP
Jannik Sinner rykker med sin sejr i Rotterdam for første gang i karrieren op som nummer tre på ATP’s verdensrangliste. Det har ingen italiener nogensinde før formået. For danske Holger Rune er der status quo på ranglisten.

Alle brikkerne falder tilsyneladende fuldkommen på plads for 22-årige italienske Jannik Sinner i øjeblikket. I slutningen af januar brød han Novak Djokovic’ dominans i Australian Open og blev første italienske mand til at vinde en Grand Slam-titel siden Adriano Panatta i 1976 sejrede ved French Open.

I den forgangne uge fortsatte Sinner så sit stormløb mod toppen af tennisverdenen, da han i Rotterdam vandt ATP 500-turneringen ABN AMRO Open med en finalesejr over australske Alex De Minaur. Undervejs rundede Sinner sin ATP-sejr nummer 200 i karrieren, mens han med sejren vandt sin tredje ATP 500-turnering i streg efter sejre i Beijing og Wien i slutningen af 2023.

Med sejren følger ikke blot en pæn pose præmiepenge men også en ny topplacering for italieneren på ATP’s verdensrangliste. Når ATP mandag opdaterer ranglisten overhaler italieneren nemlig russiske Daniil Medvedev, og Jannik Sinner er således for første gang i karrieren at finde i verdens top tre.

Og det er faktisk italiensk tennishistorie, for ingen anden har nogensinde opnået en top tre-placering på ATP’s verdensrangliste. Føromtalte Adriano Panatta opnåede i løbet af sin karriere højest en placering som nummer fire, ligesom Sinner før ugens turnering i Rotterdam indtog.

Den skarpe italiener har med finalesejren søndag udbygget sin sejrsstime til i alt 15 kampe i streg med sejr, og selvom der fortsat er flere måneder til sæsonens næste Grand Slam, French Open i slutningen af maj og starten af juni, må italieneren allerede nu regnes blandt forhåndsfavoritterne.

Holger Rune fastholder sin placering som nummer syv på ranglisten, mens græske Stefanos Tsitsipas glider ud af top-10, hvorfor der for første gang i historien ikke er én eneste spiller i top-10, der slår sine baghåndsslag med én hånd. Føromtalte Alex De Minaur rykker samtidig op på en ny karrierebedste niendeplads, efter den 25-årige forleden blev første australske mand i top-10 i næsten to årtier.

Finske Emil Ruusuvuori og kasakhiske Alexander Shevchenko, der slog danske Rune ud i Rotterdam, springer begge 12 placeringer frem til henholdsvis nummer 43 og 45, men argentinske Facundo Díaz Acosta er den helt store højdespringer i top-100.

Den 23-årige argentiner slog overraskende chilenske Nicolás Jarry i finalen af ATP 250-turneringen i hjemlandets hovedstad, Buenos Aires, og derfor springer Díaz Acosta hele 28 pladser frem og ligger nu nummer 59 i verden.

Hos kvinderne er der blot en enkelt ændring i top-10, efter den polske verdensetter Iga Świątek flot sejrede ved WTA 1000-turneringen i Doha. Lettiske Jeļena Ostapenko rykker således to pladser frem, op som nummer ni, mens græske Maria Sakkari ryger ud af top-10 og nu er nummer 12.

Bedste dansker på WTA’s verdensrangliste er naturligvis Clara Tauson, men den 21-årige dansker må efter en skuffende turnering i Altenkirchen se sig selv rykke ni pladser tilbage til en placering som nummer 95 i verden. Caroline Wozniacki indtager fortsat en placering udenfor top-200 som nummer 206.