Stort drama - Uruguays aldrende stjerner må forlade VM trods 2-0 sejr

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Stort drama - Uruguays aldrende stjerner må forlade VM trods 2-0 sejr

Edinson Cavani og Uruguay er færdige ved VM.
Edinson Cavani og Uruguay er færdige ved VM.Alfredo ESTRELLA / AFP
Selvom de gjorde deres del af arbejdet, så må Uruguay forlade VM på en dårligere målscore end Sydkorea, der slog Portugal i overtiden.

Der var lagt op til den helt store hævn, da Ghana mødte Uruguay i den sidste kamp i gruppespillet. Kunne The Black Stars revanchere det dramatiske nederlag i 2010? Uruguay stillede fra start med den helt store skurk fra den kamp, Luis Suarez, men dramatikken udfoldede sig fra start bredt over hele banen, hvor der blev gået til stålet. Efter knap tyve minutter var der pludselig alle chancer for at udøve poetisk retfærdighed for ghaneserne, da Mohammed Kudus blev nedlagt af den uruguayanske målmand Sergio Rochet. Det skete efter et VAR-check, hvor Luis Suarez ikke lagde skjul på sin holdning til sitationen. 

I sidste ende var det dog ligemeget, for Andre Ayew brændte sit forsøg på sløj vis efter et meget langvarigt tilløb.

I stedet tog Uruguay teten, og først fik Darwin Nunez reddet et forsøg på stregen af Salisu, og efter 25 minutter var Celeste pludselig i front. Et forsøg fra Luis Suarez efter manglende koncentration hos ghaneserne, havnede hos de Arrascaeta, der nemt headede riposten det sidste stykke over stregen. Store frustrationer hos Ghana, der mærkede en vis historie gentage sig på en for dem ubehagelig måde. 

Det blev ikke nemmere for dem, da de Arrascaeta fem minutter senere fordoblede sin egen og Uruguays målhøst. En flot assist fra Suarez blev behandlet efter fortjeneste med en flot flugter af de Arrascaeta, der sendte bolden under Lawrence Ati-Zigi.

Stillingen holdt til pausen, og Ghana havde i den grad ryggen mod muren.

To frustrerede trænere
To frustrerede trænereAFP

Panik før lukketid

De kom godt ud til anden halvleg, men efter knap en time gik Darwin Nunez ned i feltet, og det lignede umiddelbart et straffespark, men dommer Daniel Siebert afviste protesterne fra de lyseblå. Kort efter var Osman Bukari tæt på at reducere, men han ramte forbi indlægget fra Kamaldeen Sulemana. Efter 65 minutter blev Luis Suarez udskiftet til fordel for en anden, aldrende målræv, Edinson Cavani.

Han viste flere gange tænder, men skarpheden var der ikke. Pludselig meldte dramaet sig så. Sydkorea bragte sig foran i den anden kamp, og dermed var det pludselig sydkoreanerne, der var videre. Uruguay havde hvilet for meget på laurbæerne, og det blev straffet. Suarez var hvid som et lagen på bænken, mens han måtte se sit hold jage et ekstra mål igennem 8 minutters tillægstid.

Det blev en hæsblæsende affære, hvor Ghana end dog ville kunne nå at gå videre, men Uruguay lagde mest pres på. Til sidst i kampen fik Uruguay et frispark i en lovende position, men det blev placeret lige i hænderne på en storspillende Ati-Zigi, der nemt reddede den. Dermed endte det hele med et resultat, ingen af de to hold kunne bruge til noget, og en stortudende Luis Suarez fik sig ikke den gentagelse af 2010, som han havde håbet på. Både Uruguay og Ghana må takke farvel til VM.

Tabellen i gruppe H
Tabellen i gruppe HOpta by Stats Perform