Magisk overtidsscoring af Sydkorea sender dem videre til ottendedelsfinalen

Magisk overtidsscoring af Sydkorea sender dem videre til ottendedelsfinalenProfimedia
Kampen mellem Sydkorea og Portugal endte med at blive en vaskeægte VM-gyser, hvor koreanerne i sidste ende fik en vital sejr.

Portugal havde inden fredagens kamp mod Sydkorea allerede sikret sig en plads i ottendedelsfinalen, da de havde vundet deres to første kampe. Sydkorea var dog tvunget til at vinde kampen, hvis de skulle have for at gå videre fra gruppen.

Netop Sydkoreas jagt på en sejr kunne ses i kampbilledet. Det var fuld fart frem, hvilket gjorde, at Portugal også øjnede gode muligheder på omstillinger.

Der gik dog kun fem minutter af første halvleg, inden Diogo Dalot kom fri i højre side og med et flot cutback fandt Ricardo Horta, der sendte bolden i mål.

Dermed blev det et endnu højere bjerg, som Sydkorea skulle bestige.

Sydkoreanerne gav dog ikke op. Gameplanen var den samme og de fortsatte ufortrødent med at angribe, og efter 27 minutter gav det pote. Et hjørnespark fra koreanernes venstre side blev slået i feltet og efter lidt tilfældigheder faldt bolden ned foran Kim Young-Gwon som kastede sig ned og fik sparket kuglen i mål.

Der var derfor håb på ny for det asiatiske mandskab.

Første halvleg fortsatte i samme stil, men scoringerne udeblev, og de to hold gik til pause med stillingen 0-0.

Anden halvleg

Der var stadig optimisme at spore hos Sydkorea fra starten af anden halvleg.

Begge hold angreb hinanden på skift. Portugal forsøgte dog at være mere boldbesiddende, mens Sydkorea var mere målsøgende.

Det blev til nogle få målchancer, men ikke noget, der for alvor skabte problemer for de to målmænd.

Men heldet kommer til dem, der opsøger det.

Efter 91 minutters spil stak Son Heung-Min afsted i en kontra og efter et godt drev med bolden, fandt han Wolverhampton-spilleren Hwang Hee-Chan i dybden, som flot sparkede bolden i kassen.

Hele den sydkoreanske bænk stormede hen for at juble med spillerne på banen. Scoringen betød nemlig, at de ville gå videre.

Kampen blev fløjtet af efter seks minutters overtid. Nu skulle Sydkorea håbe, at der ikke skete mere i kampen mellem Ghana og Uruguay.

Der kom ikke nogen scoringer i det andet opgør, og derfor er Sydkorea videre til ottendedelsfinalerne