Ung FCM'er med debutmål: Ikke i tvivl om hans kvalitet

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Ung FCM'er med debutmål: Ikke i tvivl om hans kvalitet
Dju Franculino (FCM 17) scorer under superligakampen mellem Vejle Boldklub og FC Midtjylland i Vejle
Dju Franculino (FCM 17) scorer under superligakampen mellem Vejle Boldklub og FC Midtjylland i Vejle
Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Thomas Thomasberg trak søndag en kanin op af hatten.

FC Midtjylland-træneren valgte at starte med 19-årige i holdets 2-1-sejr over Vejle Boldklub.

Offensivspilleren kvitterede med en scoring til 2-0 i anden halvleg, og efterfølgende var Thomasberg tilfreds med debutantens præstation - især omkring scoringen.

"Det var hans første seniorkamp, og jeg var ikke i tvivl om hans kvalitet. Jeg var selvfølgelig i tvivl, om det ville komme til sin ret, men vi har set til træning, at han kan noget på egen hånd."

"Den aktion (ved målet, red.) var af høj klasse, men der er selvfølgelig en masse ting, som han skal lære, da han ikke før har spillet på det her niveau. Jeg så plads til forbedringer, men jeg så også gode ting, så jeg synes, at det alt i alt var en rigtig fin præstation", siger FCM-træneren.

Franculino Dju skiftede transferfrit til FCM denne sommer, efter at hans kontrakt med portugisiske Benfica var løbet ud.

Offensivsspilleren fra Guinea-Bissau var i søndagens kamp placeret på højrekanten, hvor Gustav Isaksen, der er blevet solgt til italienske Lazio, har spillet mange kampe.

Derfor blev Thomasberg efter opgøret spurgt, om Franculino kan ses som en slags afløser for sidste sæsons topscorer.

"Af dem, som vi har i truppen, skal vi altid håbe på, at der er en masse, der kan lave mål. Jeg sidder ikke og kigger på en decideret afløser for Isaksen."

"Jeg kigger på, hvordan vi kan lave et konkurrencedygtigt hold. Vi har en del, der kan score mål, og det er selvfølgelig det, som de skal, fordi det var Isaksen garant for", siger Thomas Thomasberg.

FCM indkasserede angiveligt et godt stykke over 100 millioner kroner for Gustav Isaksen.

Thomasberg vil dog ikke løfte sløret for, om nogle af pengene skal bruges på en ny offensivspiller.

"Jeg er ikke i tvivl om, at når vinduet lukker, så har vi et godt arsenal af offensive spillere, der passer til det, som vi skal igennem i resten af sæsonen", siger FCM-træneren.

Med søndagens sejr har FCM nu ni point efter fire runder i Superligaen.