Tyskland lever op til favoritværdighed og forværrer Danmarks chancer ved ishockey-VMProfimedia
Danmarks chancer for at nå kvartfinalerne ved A-VM i ishockey blev en smule mindre fredag, da Tyskland slog Østrig med 4-2 i gruppe A og sikrede sig tre point.

Tyskerne var favorit, men holdet var ikke specielt overbevisende i sejren over østrigerne, omend skudstatistikken sluttede 25-18 i tysk favør.

Østrig fik udlignet til 1-1 i første periode og reducerede også til 2-3 med godt seks minutter tilbage, men det afsluttende pres gav ingenting, og til sidst lukkede Nico Sturm kampen med et mål i tomt net.

Østrig - Tyskland
Østrig - TysklandFlashare

Tyskland har dermed seks point for fem kampe i gruppe A, mens Danmark har otte point for fire kampe.

Det lyder umiddelbart fint for Danmark, men tyskerne mangler at møde Ungarn og Frankrig, men danskerne mangler gruppens tre stærkeste hold: USA, Sverige og Finland.

Danmark skal med andre ord lavede fem point i de tre kampe mod giganterne, hvis Tyskland vinder sine resterende kampe.

Første mulighed for en overraskelse har Heinz Ehlers' tropper lørdag, når det går løs i Tampere mod USA 11.20.