Toyota 2 - Audi 1 - Tysklands stjerner slukket af den japanske sol

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Toyota 2 - Audi 1 - Tysklands stjerner slukket af den japanske sol

Doan skriger sin glæde ud efter udligningen.
Doan skriger sin glæde ud efter udligningen.AFP
Det skorter ikke på overraskelser ved VM. Japan vandt sensationelt over et tysk hold, der ellers havde siddet totalt på kampen.

Man skulle ikke nå langt ind i opgøret mellem Tyskland og Japan, før man mærkede, hvilken vej vinden blæste. For de firedobbelte verdensmestre fra Tyskland havde, efter at inden kampen at have holdt symbolsk tand for tunge i forhold til FIFA/Qatars censur, fuld kontrol over den japanske solvind og stormede de blåklædtes straffesparksfelt fra første færd. Ikke desto mindre, så stod Japan for en choksejr efter en anden halvleg, hvor Tyskland på uforståelig vis overlod initiativet til modstanderne.

Med en boldbesiddelse på nærmest absurde 81 % i første halvleg var der i lang tid ikke nogen tvivl om, at tyskerne ville komme godt fra kampen, og det var forunderligt, at der skulle gå lidt over en halv time, før Ilkay Gündogan kunne bringe dem foran på et korrekt dømt straffespark begået klodset af Japans keeper Gonda mod den tyske venstreback David Raum. 

Dominansen fortsatte indtil pausen, og kort før denne fik tyskerne annulleret en scoring af Kai Havertz på en klar offside. Japan skulle dog føle sig lykkelige over at det ikke stod værre til.

Billedet var det samme efter pausen, hvor især den unge Jamal Musiala i flere omgange gjorde sit for at stresse Japan, der fortsat kun havde haft en enkelt afslutning, uden for rammen.

Efter en time var Musiala igen på spil, og selvom han lagde den perfekt til rette for Gündogan, så ramte anføreren blot ydersiden af stolpen.

Den 19-årige offensivspiller Musiala var en regulær åbenbaring, som man bør følge med spænding, så længe tyskerne er med i slutrunden. Det bliver næppe på grund af ham, de ryger ud.

Musiala mod Japan
Musiala mod JapanFlashscore

Med en time igen af kampen begyndte Japan at bide lidt fra sig, efter et par tyske udskiftninger bragte lidt ubalance ind på holdet. Med tyve minutter igen måtte Gonda dog hive en stærk dobbeltredning ud af ærmet mod Serge Gnabry, og det trak så småt op til en tysk konsolidering af sejren.

Som ud af det blå fik Japan dog pludselig en gevaldig chance, som Neuer måtte på overarbejde for at afværge, og kort efter lå bolden stik mod det meste spil i målet bag den tyske kaptajn. Han verfede en japansk afslutning mod det lange hjørne ud i feltet, og der stod Ritsu Doan, der til daglig spiller i tyske Freiburg klar til at gøre sig lidt uønsket på sin arbejdsplads.

Japanerne havde ud af det blå masser af blod på tænderne, og de begyndte at sniffe livligt rundt om tyskernes pludseligt lidt løse forsvar.

Tyskland fortsatte med at være apatiske, og sørme om ikke en simpel, lang aflevering på bagkanten af Niko Schlotterbeck fik lov at lande hos Takuma Asano, der ligeledes tjener sit daglige brød i Tyskland, nemlig i Bochum, og han kanonerede den op i nettaget bag Neuer fra en meget spids vinkel.Nu kogte det for alvor på Khalifa International Stadium, hvor der pludselig var japansk dominans på både lægter og banen. Efter 87 minutter lignede det oven i købet, at Antonio Rüdiger begik straffespark, men dømt blev det ikke.

Det bragte den japanske bænk endnu mere op at køre, end føringen havde bragt dem, men dommer Barton var urørlig. 

Tyskerne forsøgte at bringe dominansen tilbage i kampen, men de vanligt utroligt løbestærke japanere havde pludselig fordelen af at lade modstanderne løbe efter korte pasninger og giftige kontraer.

Leon Goretzka havde et skarpt hug ved siden af mål fem minutter inde i overtiden, men tyskerne brændte simpelthen alt, alt for meget. Argentina kender nok fornemmelsen.

Til allersidst var Neuer rykket med frem på henholdsvis et frispark og et hjørne, og han var såmænd tæt på at kunne udligne på førstnævnte. Der kom dog ikke nogen udligning fra tyskernes side, og dermed var der nok en sensation på bordet i Qatar. 

Der venter nu et decideret brag mellem Tyskland og Spanien på søndag.