Torinos ti stærke fældede Milan: Avancerede til kvartfinale med scoring i forlænget spilletid

Olivier Giroud havde en stor chance for at bringe Milan foran, men serbiske Vanja Milinković-Savić fyldte for meget i målet.Profimedia
Selv med en mand i overtal kunne et Simon Kjær-løst AC Milan ikke ekspedere Torino ud af Coppa Italia hjemme på San Siro. I stedet sørgede Michel Ndary Adopo for det vindende mål, der sendte Torino videre med en sejr på 1-0.

Det blev onsdag aften til et tidligt pokalexit for de forsvarende italienske mestre fra AC Milan, der ellers var de klare forhåndsfavoritter i et hjemmebaneopgør mod Torino i ottendedelsfinalerne. Torino vandt opgøret med 1-0 efter en scoring i forlænget spilletid, selvom det så svært ud for gæsterne.

Således lignede det da også længe, at det bare skulle være et spørgsmål om tid, før end milaneserne fik hul på bylden foran de fremmødte tilskuere på det legendariske San Siro. Torinos serbiske tårn af et målmand, Vanja Milinković-Savić, måtte således flere gange ud i store redninger for at holde Milan fra fadet.

Udeholdet var heller ikke helt uheldige, da hjemmeholdets belgiske Charles De Ketelaere, der i sommer skiftede fra Club Brugge til Milan, ramte stolpen efter et flot hovedstød i forbindelse med et hjørnespark.

Men scoringen udeblev ganske længe og Torino formåede at overleve helt frem til de 90 minutters spilletid - og det endda selvom ivorianske Koffi Djidji fik besked på at tage sig et tidligt bad, da han efter 70 minutters fodbold fik sit andet gule kort for en sen tackling på Junior Messias i en ellers farlig omstillingssituation.

Det røde kort gav blot endnu mere grund til at tro på, at det skulle være Milan, der ville trække det længste strå, men både Vanja Milinković-Savić og Michel Ndary Adopo ville det anderledes. Efter knap et kvarters spil af den forlængede spilletid, havde indskiftede Olivier Giroud således en kæmpe chance for at bringe milaneserne foran, men fra klods hold fik franskmanden sparket bolden ind på en fremstormende Milinković-Savić.

Og blot ti minutter efter gik det så galt for Milan, da Torino slog til på en omstilling. Her blev franske Brian Bayeye sendt igennem i højresiden, og på midten af banen fik hverken Fikayo Tomori eller Ismaël Bennacer dækket op for Bayeyes landsmand Michel Ndary Adopo, der sendte bolden i nettet bag rumænske Ciprian Tătărușanu.

Simon Kjær var ikke med i kamptruppen for Milan. Danskeren har blot spillet 25 minutters fodbold siden VM, og de faldt alle i en venskabskamp mod PSV Eindhoven i slutningen af december, hvor landsholdsanføreren blev skiftet ind.

I kvartfinalen skal Torino møde enten Fiorentina eller Sampdoria, der møder hinanden torsdag aften klokken 18.