To hold fra Danmarks gruppe klar til medalje-weekend: Canada og Schweiz sikkert viderePhoto by Joe Klamar / AFP
De forsvarende verdensmestre overvandt Slovakiet, mens Schweiz lagde en dæmper på tysk optimisme, ansporet af sidste års sølvmedaljer.

Schweiz - Tyskland 3-1

Schweiz scorede to gange i første periode på vej til en solid 3-1 sejr over Tyskland i kvartfinalen i Ostrava, hvilket sikrer dem en plads i en medaljekamp. De skal vente til senere i aften for at finde ud af, hvem deres semifinale modstander bliver i Prag på lørdag. Denne sejr hævner sidste års kvartfinalekamp, hvor Tyskland vandt 3-1. Schweiz vandt deres første kvartfinale siden 2018, hvor de senere tog sølv.

Schweiz åbnede scoringen med Christoph Bertschy, der skød over Philipp Grubauers handske. Nico Hischier udbyggede føringen med et mål sent i perioden. Tyskland reducerede til 2-1 efter en tripping-straf til Andrea Glauser og et powerplay-mål af Dominik Kahun. Schweiz holdt stand, og Bertschy sikrede sejren med et mål i tomt mål.

Canada - Slovakiet 6-3

Canada besejrede Slovakiet 6-3 i kvartfinalen ved ishockey-VM 2024 i Prag, med mål fra fem forskellige spillere. Nick Paul førte an med to mål og en assist, mens Dylan Guenther bidrog med et mål og en assist. Jared McCann, Pierre Luc-Dubois og Brandon Tanev scorede også for Canada.

Slovakiet fik mål fra Peter Cehlarik, Milos Kelemen og Marek Hrivik. Trods en stærk indsats har Slovakiet ikke nået semifinalen siden deres sølvmedalje i 2012.

Canada dominerede fra starten og overgik Slovakiet i skudstatistikken med hele 43-21.

McCann åbnede scoringen, og Dubois øgede hurtigt til 2-0. Cehlarik reducerede til 2-1 med et heldigt mål, men Guenther og Paul gjorde det til 4-1 i anden periode. Kelemen og Hrivik scorede yderligere for Slovakiet, men Canada lukkede kampen med et mål i tomt net af Paul.

Canada fortsætter til semifinalen for niende gang i træk, mens Slovakiet igen må se sig slået ud i kvartfinalen.