Opsparet fokus er Runes opskrift på tiebreak-succes

Annonce
Annonce
Annonce
Flere
Annonce
Annonce
Annonce

Opsparet fokus er Runes opskrift på tiebreak-succes

Opsparet fokus er Runes opskrift på tiebreak-succes
Opsparet fokus er Runes opskrift på tiebreak-succesDylan Martinez/Reuters/Ritzau Scanpix
I samtlige Holger Runes kampe indtil videre ved årets Wimbledon er mindst et sæt endt i en tiebreak-afgørelse. Og hver gang har danskeren vundet sættet.

Fem tiebreaks ud af fem på fire kampe er alle faldet ud til den 20-årige danskers fordel, og det er ingen tilfældighed ifølge Rune selv.

Ikke at han mentalt stempler ud af kampe undervejs, for så er de tabt, men det helt intense fokus sparer han op til netop de tætte sætafslutninger, der også let kan komme i spil i onsdagens kvartfinale mod verdensetter Carlos Alcaraz.

"Specielt når det er femsætskampe, skal man virkelig være tålmodig. Hvis det er bedst af tre sæt, kan jeg godt holde fokus hele vejen, vil jeg sige", forklarer den unge dansker.

"Men i femsætskampe er det længe at holde fuldt fokus, hvis man skal det i hvert eneste parti. Hvis man kan det, så hatten af for det, men jeg vælger at gemme mit fokus, til det er virkelig nødvendigt".

TV 2 Sports tennisekspert Michael Tauson har også bemærket det ekstra overskud, Holger Rune spiller med, når sættene spidser helt til.

"Det er det, der gør, at han vinder de her helt tætte kampe, fordi han er så fræk og modig mentalt", lyder det fra Tauson.

Trods Runes mentale styrke må han betragtes som underdog mod den jævnaldrende Carlos Alcaraz, som allerede har indtaget verdensranglistens førsteplads og vandt US Open sidste år.

De to unge spillere har kendt hinanden i næsten ti år, siden de første gang mødtes i forbindelse med ungdomstennis. Og den kendsgerning kan være en fordel for Rune ifølge Michael Tauson.

"Spørgsmålet er, om Holger har samme enorme respekt for Alcaraz, som mange af de andre har, fordi de to kender hinanden så godt", siger han.

"Det kan godt være, han går ind med en lidt anden indstilling til kampen end andre, og det kan måske hjælpe ham".

Kampen forventes tidligst at starte omkring 16.30 og spilles på Centre Court. Der skal spilles en damesingle fra klokken 14.30 først.